AcasăNewsAfaceristul Dan Leasa, trimis in judecata pentru inselaciune si spalare de bani

Afaceristul Dan Leasa, trimis in judecata pentru inselaciune si spalare de bani

sursa foto: ziaruldevalcea.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat trimiterea in judecata a afaceristului Dan Leasa, fostul logodnic al cantaretei Alina Crisan.

sursa foto: ziaruldevalcea.ro

Dan Leasa este acuzat ca a coordonat o retea care a incheiat 34 de contracte de leasing, pentru achizitia a 74 de utilaje de constructii, cu firma Marfin Leasing IFN, care a fost prejudiciata cu aproape 32 de milioane de lei.

Afaceristul este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de inselaciune, in forma continuata, si de spalare de bani, in forma continuata.

Alaturi de Leasa, in acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Petre Mihai, Mihai Stan, Lenuta Ariton si Cristina Paladie, toti membri ai grupului infractional pus la cale de Leasa.

Conform procurorilor, in calitate de lider al grupului, Dan Leasa si-a asumat si indeplinit ca atributii urmatoarele activitati: a coordonat activitatea grupului; a creat prin diverse modalitati aparenta existentei bunurilor ce faceau obiectul contractelor comerciale de vanzare-cumparare cu SC EGNATIA LEASING IFN (ROMÂNIA) SA; a organizat si coordonat activitatea de broker a SC PRIME GROUP SRL, avand drept scop racolarea si atragerea de firme utilizatoare carora le-a acordat „consultanta”, le-a depus documentatiile si le-a sustinut cererile pentru obtinerea de finantari in sistem leasing in dauna partii vatamate; a coordonat si controlat operatiunile financiare si a distribuit prin diverse mijloace sumele de bani obtinute prin infractiuni; a organizat formal activitatea de evidenta contabila a societatii PRIME GROUP SRL.

Mecanismul de fraudare a constat in incheierea, de catre firma de leasing, a 34 de contracte de leasing financiar, in vederea achizitionarii a 72 de utilaje de constructii, in valoare totala de 42.980.888,35 lei, cu SC PRIME GROUP SRL, societate comerciala coordonata si condusa de membrii grupului infractional, beneficiind de participarea directa si a celorlalti inculpati care administrau ori controlau direct societatile utilizatoare.

author avatar
Cristi Ionita
1.156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger