AcasăNewsAfaceristul Dan Besciu, incatusat

Afaceristul Dan Besciu, incatusat

Fostul patron de la Golden Blitz, Dan Besciu, isi va petrece sarbatorile cu DIICOT

Omul de afaceri Dan Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading, a fost retinut de procurorii DIICOT, in dosarul de evaziune, spalare de bani si delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Fostul patron de la Golden Blitz, Dan Besciu, isi va petrece sarbatorile cu DIICOT

De aceeasi masura preventiva a avut parte si Josep Horneger, administrator la SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL. Aparent un dosar banal de evaziune fiscala, speta la care DIICOT lucreaza acum din greu dezvaluie nume grele implicate intr-o adevarata retea penala.

Abonati la contractele cu statul

Este vorba despre trei oameni de afaceri, supranumiti „regi ai asfaltului”, abonati la contracte cu companiile statului, precum CFR si CNADNR. Ei sunt acuzati ca, in loc sa se ocupe de autostrazile si caile ferate pentru care primeau bani de la stat, si-au cumparat proprietati de lux. Alexandru si Traian Horpos, patronii Straco Grup, au castigat ani de zile contracte banoase pentru modernizari de drumuri si constructii de autostrazi. Printre ultimele lucrari se afla cei 22 de kilometri din cei 82 ai autostrazii Orastie-Sibiu, dar si soseaua de mare viteza dintre Orastie si Deva. Compania a fost infiintata in 2003 si a pornit la drum cu contracte primite de la primariile din Bucuresti. A incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro.  Abonat la contractele cu statul a fost si Dan Besciu (retinut de procurori), unul dintre cei doi actionari majoritari ai firmei Euroconstruct Trading ’98. Compania a lucrat la realizarea autostrazii spre Ploiesti, in asociere cu firmele altor doi regi ai asfaltului. Iar recent, i-a fost atribuit contractul pentru realizarea a 24 de kilometri din autostrada Sebes-Turda. Firma controlata de Dan Besciu are si contracte de modernizare de cale ferata in asociere, printre altele, cu Transferoviarul lui Calin Mitica, un alt om de afaceri cercetat penal. Lucrarile i-au adus lui Dan Besciu o avere de 50 de milioane de euro in ultimii ani, potrivit clasamentului din 2012. Reamintim ca in acest dosar mai sunt anchetati Dragos Nedelcu, fost membru in CA al Realitatea Media, si senatorii Ernest Caloianu si Gabriel Mutu.

author avatar
Nicole Ionescu
597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger