AcasăNewsAfaceristul Ciprian Nistor, trimis in judecata intr-un dosar disjuns din cel al...

Afaceristul Ciprian Nistor, trimis in judecata intr-un dosar disjuns din cel al ginerelui lui Basescu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, marti, sa-l trimita in judecata pe omul de afaceri Ciprian Nistor, intr-un dosar disjuns din cel in care au fost trimisi deja in judecata Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, si Sergiu Lucinschi, fiul lui Petru Lucinschi, fost presedinte al Republicii Moldova.

Ciprian Nistor este acuzat de complicitate la dare de mita, respectiv ca ar fi incasat de la Alexandru Horpos, „victima” lui Lucinschi si Pricop, suma de 30.000 de euro pentru a obtine date si informatii despre dosarul aflat in instrumentarea DIICOT si care il privea pe Horpos.

Conform procurorilor DNA, Nistor a incasat banii respectivi pe 19 februarie anul acesta si s-a folosit de o parte dintre ei pentru a-l remunera pe Constantin Comaneanu, ofiter de politie judiciara, delegat sa lucreze in cadrul DIICOT. Nistor i-a oferit 10.000 de euro lui Comaneanu, suma ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat persoanei denuntatoare, in sensul oferirii, prin incalcarea atributiilor de serviciu, de date si informatii din dosarul penal aflat in instrumentarea DIICOT.

Nistor si Comaneanu au fost depistati in flagrant la data de 30 martie 2015.

Anterior flagrantului, la data de 10 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a incheiat cu denuntatorul un contract comercial fictiv de prestare servicii IT, ulterior remitandu-i acestuia din urma o factura in valoare de 220.000 euro, ce reprezenta, in fapt, o alta transa a sumei solicitate ca pret al obtinerii de informatii din acelasi dosar penal.

Dosarul lui Nistor a fost trimis spre judecare magistratilor de la Tribunalul Bucuresti. Intreaga poveste a devenit celebra din momentul in care Radu Pricop, ginerele lui Basescu, si Sergiu Lucinschi au fost acuzati ca au vrut sa-l santajeze pe Alexandru Horpos. Cei doi i-ar fi cerut afaceristului patru milioane de euro sustinand ca-l pot scapa de dosarul de la DIICOT.
Lucinschi a fost trimis in judecata pentru santaj, trafic de influenta, fals in declaratii si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual, iar Pricop a fost trimis in judecata pentru complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger