AcasăNewsAfaceristul Catalin Chelu, mort in Iordania

Afaceristul Catalin Chelu, mort in Iordania

Catalin Chelu era cautat pentru executarea pedepsei

Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul „Mita la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat Dan Valentin Fatuloiu, a murit intr-un spital din Amman, Iordania.

Catalin Chelu era cautat pentru executarea pedepsei

Decesul afaceristului a survenit luni, dupa doua zile de coma. Potrivit unor surse apropiate familiei omului de afaceri, Catalin Chelu, in varsta de 47 de ani, se lupta de mai multi ani cu o insuficienta cardiaca. De altfel, sustin aceleasi surse, el se afla pe lista de transplant a doctorului Serban Bradisteanu. Corpul neinsufletit al lui Chelu va fi repatriat astazi si va fi inmormantat la Craiova.

Un milion de euro pentru Fatuloiu

In 8 septembrie, omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul „Mita la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu. Trei zile mai tarziu, Catalin Chelu a fost dat in urmarire nationala de Politie, dupa ce nu a fost gasit la domiciliu pentru punerea in aplicare in mandatului de executare a pedepsei. Omul de afaceri Catalin Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator in acest dosar – trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa „indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia”.

author avatar
National
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger