AcasăNewsAfaceristul Avraham Morgenstern, plasat in arest la domiciliu

Afaceristul Avraham Morgenstern, plasat in arest la domiciliu

(sursa foto ziuaconstanta.ro)

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, miercuri, plasarea in arest la domiciliu a afaceristului Avraham Morgenstern, patronul Shapir Structures.

(sursa foto ziuaconstanta.ro)

Avraham Morgenstern, bun prieten cu Radu Mazare, primarul suspendat al Constantei, este acuzat ca a comis o evaziune fiscala prin care a prejudiciat statul cu peste 10 milioane de euro.

Concret, Avraham Morgenstern este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca nu a inregistrat veniturile din trei contracte incheiate cu RAEDPP Constanta si nici facturile fiscale aferente aceste venituri.

Avraham Morgenstern se afla in arest preventiv din noiembrie anul trecut si a fost trimis in judecata in februarie.

Afaceristul este cercetat si in dosarul lui Radu Mazare, fiind acuzat ca i-a dat 175.000 de euro primarului suspendat al Constantei pentru a obtine contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul „Henri Coanda”, din Constanta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus deja sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile detinute de Avraham Morgenstern, dar si pe bunurile mobile si imobile aflate in patrimoniul companiei Shapir Structures. De asemenea, s-a pus sechestru si pe patru imobile detinute de afacerist in Constanta si inca neevaluate.

author avatar
Cristi Ionita
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger