AcasăNewsAfaceristi oradeni, acuzati ca au inselat o unitate bancara cu 11 milioane...

Afaceristi oradeni, acuzati ca au inselat o unitate bancara cu 11 milioane de lei

sursa foto: stireazilei.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a afaceristilor Radu Olteanu si Ioan Doru Cotoroi.

sursa foto: stireazilei.ro

Primul este director al SC Sticom Trading SRL Oradea, iar al doilea este administrator al SC Medcar SRL. Cei doi sunt acuzati ca au inselat o unitate bancara cu 11 milioane de lei.

Conform procurorilor DNA, care au trimis dosarul catre Tribunalul Bihor, Radu Olteanu este acuzat de inselaciune, uz de fals si spalare de bani, iar Ioan Doru Cotoroi este acuzat de complicitate la inselaciune si complicitate la spalare de bani.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Olteanu Radu, in calitate de director al SC Sticom Trading SRL Oradea, a indus si mentinut in eroare reprezentantii unei institutii bancare cu ocazia incheierii (la data de 2 septembrie 2009), iar apoi a executarii contractului de credit ipotecar, in valoare de 11.000.000 lei, in vederea finantarii construirii a doua blocuri cu destinatia de locuinte, folosind in acest sens un contract de vanzare-cumparare fals.

Acest document a fost incheiat de societatea in cauza cu Primaria Municipiului Oradea, avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unui numar minim de 100 de apartamente din complexul de locuinte aflat in constructie.

Ulterior incheierii contractului de credit, inculpatul Olteanu Radu, beneficiind de ajutorul inculpatului Cotoroi Ioan Doru, a depus mai multe situatii de plata fictive ce atestau, in mod nereal, prestarea unor servicii de constructii de catre SC Medcar SRL in favoarea SC Sticom Trading SRL.

In perioada 03.09.2009 – 04.11.2009, inculpatul Olteanu Radu, cunoscand provenienta ilicita a banilor, a folosit aceste sume pentru a achita, in prima faza, contravaloarea serviciilor de constructii prestate de catre doua societati comerciale, in valoare de 6.555.007 lei.

Beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, inculpatul Olteanu Radu a achitat in mai multe etape suma de 3.484.834 lei, catre SC Medcar SRL contravaloarea unor servicii de constructii fictive, facturate catre SC Sticom Trading SRL, in scopul insusirii respectivei sume de bani.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a doua imobile apartinand inculpatului Olteanu Radu. De asemenea, procurorii sustin ca s-a dispus trimiterea celor doi inculpati in judecata in stare de libertate.

author avatar
Cristi Ionita
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger