AcasăNewsAfaceristi din Botosani, trimisi in judecata pentru fraude cu fonduri europene

Afaceristi din Botosani, trimisi in judecata pentru fraude cu fonduri europene

Daniel Balahura, presedintele Cooperativei Agricole 4 Stejari, si alti doi afaceristi din Botosani au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Cei trei sunt acuzati ca au savarsit infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Balahura, impreuna cu Ionel David si Gheorghe Sisiiac, sunt acuzati ca, in 2010, in calitate de persoane cu functii de conducere in cadrul Cooperativei Agricole 4 Stejari, din orasul Darabani, jud. Botosani, au folosit si prezentat, cu rea-credinta, la dosarul unei cereri de plata inregistrat la APIA Botosani, documente false prin contrafacerea subscrierii, care contineau date nereale si inexacte precum si declaratii incomplete si inexacte, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeana, in valoare de 126.116,69 lei.

Ionel David si Gheorghe Sisiiac sunt acuzati ca au mai actionat in acest fel si in 2011, cand au obtinut fonduri ilegale de peste 167.000 de lei, iar Ionel David a dat lovitura si in 2013, cand a mai obtinut, in mod ilegal, fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeana in valoare de aproape 170.000 de lei.

Cei trei inculpati au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, fiind acuzati ca au prejudiciat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura cu aproape 450.000 de lei. Dosarul celor trei a ajuns la Tribunalul Botosani.

author avatar
Cristi Ionita
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger