AcasăNewsAfaceristi brasoveni, arestati pentru frauda cu fonduri europene

Afaceristi brasoveni, arestati pentru frauda cu fonduri europene

Dudu Gheorghe si Florin Macovei, doi afaceristi din Brasov, au fost arestati preventiv pentru comiterea mai multor infractiuni.

Cei doi sunt acuzati ca au pus la cale o schema de fraudare a fondurilor europene, dar si ca au dat mita unor angajati ai statului pentru a obtine mai multe favoruri.

Conform unui comunicat dat publicitatii de Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2011-2014, inculpatii Dudu Gheorghe si Florin Macovei, in calitate de reprezentanti legali ai unor firme, prin folosirea de documente false, inexacte si incomplete au obtinut fonduri nerambursabile in valoare de 12.800.344 lei (cca. 3.000.000 euro).

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca exista dovezi conform carora Dudu Gheorghe si Florin Macovei sunt prieteni foarte apropiati si au folosit acelasi plan infractional.

Actiunile lor s-au intreprins cu ajutorul lui Viorel Brezeanu, persoana insarcinata cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Generala Control si Antifrauda (MADR-DGCA), si Gabriel Potcovaru, angajat al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Brasov (OJPDRP Brasov).

Cei doi angajati ai statului sunt anchetati sub control judiciar pentru luare de mita si infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

author avatar
Cristi Ionita
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger