AcasăNewsAfacerist din Targu Mures, retinut pentru evaziune fiscala

Afacerist din Targu Mures, retinut pentru evaziune fiscala

Politistii de investigare a criminalitatii economice din Mures anunta retinerea, pentru 24 de ore, a unui afacerist din Targu Mures acuzat de evaziune fiscala.

Conform oamenilor legii, la data de 8 septembrie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Mures au retinut, pentru 24 de ore, un barbat, de 42 de ani, din municipiul Targu Mures, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata.

Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2008 – iunie 2012, reprezentantul unei societati comerciale ar fi ascuns sursa impozabila pentru a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Acesta ar fi declarat organelor fiscale un salariu mai mic decat cel negociat si acordat efectiv angajatilor.

Diferenta dintre cele doua sume ar fi fost virata angajatilor, in acelasi cont, dar disimulat, sub forma unor depuneri de numerar, efectuate de alti angajati sau fosti angajati ai societatii ori de titularii conturilor.

Prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat este de 125.087 de lei.

Barbatul a fost retinut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala, urmand sa fie prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger