AcasăNewsAfacerist din Constanta, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare...

Afacerist din Constanta, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au anuntat trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a afaceristului constantean Socarici Costin Gabriel.

Inculpatul, administrator al unor societati comerciale, este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum trafic de influenta si spalare de bani.

Conform procurorilor DNA, „in luna decembrie 2014, inculpatul Socarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro, in trei transe, din care in lunile decembrie 2014 si ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei si 535.152,07 lei afirmand ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si asupra unor lucratori din Serviciul Roman de Informatii, pe care ii poate determina sa isi indeplineasca atributiile de serviciu intr-o maniera care sa asigure o situatie favorabila acestuia din urma.
Precizam ca atat omul de afaceri cat si societatile comerciale pe care le administra au facut obiectul unor verificari financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

De asemenea, in acelasi context, inculpatul Socarici Costin Gabriel a afirmat ca are influenta si asupra unor magistrati judecatori din cadrul Tribunalului Ialomita, unde denuntatorul fusese trimis in judecata pentru savarsirea mai multor infractiuni economice, cu scopul obtinerii unei solutii favorabile omului de afaceri.

Suma de bani astfel primita, respectiv 1.129.659,59 lei, a fost disimulata de catre inculpat sub forma unor relatii comerciale fictive cu firmele controlate de catre denuntator.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra cotei devalmase dintr-un imobil ce apartine inculpatului Socarici Costin Gabriel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza”.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger