AcasăNewsAfacerea 8 martie

Afacerea 8 martie

Ziua Femeii, intre profit si romantism

Valoarea florilor oferite doamnelor si domnisoarelor a ajuns la 20 de milioane de euro, cel putin o treime dintre sarbatorite primesc un buchet care costa, in medie, 30 de lei. Piata florilor din Romania a continuat sa creasca in 2018, cu un avans  intre 15 si 20% fata de anul precedent, cand se situa la peste 336 de milioane de lei.

Ziua Femeii intre profit si romantism

Cele mai cautate flori, de Ziua Femeii, sunt ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Totusi cele mai apreciate flori de catre romani raman trandafirii. „Pe fondul consolidarii puterii de cumparare si extinderii ofertei de servicii, piata florilor din Romania a continuat sa creasca in 2018, datele preliminare indicand un avans intre 15-20% fata de anul precedent. Iar 2019 a pornit sub auspicii, de asemenea, foarte favorabile, business-ul din acest sector urmand sa treaca, cel mai probabil, de nivelul de 350 milioane de lei. Un calcul simplu arata ca florile oferite doamnelor si domnisoarelor, de 8 Martie, costa peste 20 milioane de euro, daca luam in calcul ca macar o treime dintre acestea primesc un buchet care costa, in medie, 30 de lei”, estimeaza analistii Frames. Cele mai cautate flori, de Ziua Femeii, sunt ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Totusi cele mai apreciate flori de catre romani raman trandafirii. Majoritatea companiilor care activeaza in comertul cu flori cu ridicata al florilor si plantelor se afla in Bucuresti si Ilfov (263), urmata de judetele Cluj (52), Iasi (49), Arges (43), Brasov (42), Mures si Timis (cate 33) si Sibiu (30). Totodata, in sectorul afacerilor cu flori activeaza peste 1.200 de angajati.

Barbatii, dispusi sa cheltuie pana la 200 de lei pe cadouri

Barbatii romani vor aloca, in medie, intre 150-200 de lei pentru cadourile de 8 martie, dar majoritatea femeilor spun ca nu conteaza valoarea cadourilor, ci gestul in sine, arata un studiu efectuat de compania de marketing research 4Service Group Romania. ”Astfel, 74% vor cumpara cadouri, 16% vor oferi atat cadouri cat si flori sau martisoare, in vreme ce 9,5% au spus ca se vor limita la flori sau martisoare. De cealalta parte, 68,2% dintre respondentele de sex feminin se asteapta sa primeasca un cadou, 14% nu cred ca vor primi mai mult de un martisor, iar, surprinzator, 17,8% nu spera ca ar putea primi ceva de Ziua Femeii”. Suma medie cheltuita de 1 din 3 barbati este intre 150 – 200 de lei. Unul din cinci barbati intentioneaza sa aloce intre 200 si 500 de lei pentru un singur cadou, in vreme ce doar 3 din 100 de romani vor cheltui mai mult de 1000 de lei pentru un cadou.

author avatar
Andrei Coman
241 afisari

2 COMENTARII

  1. Shalom la toate jidancile marxiste ca a lor e ziua! Si noroc in vanzari holandeze tiganilor neplatitori la fisc! Uni nu platesc taxe altii impozit de castele de bulibasi ce vand trafic de copii in Corabia Calafat Giurgiu Strehaia Buzescu Caracal unde a cazut caruta de prosti Baftalo!

  2. Socotiti si voi doctoranzilor la 1 miliard de lalele? cam cate curvete se construia in port la mare? Valcov? La tabla!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger