AcasăNewsAfacere ieșită din tipare! „Camera de furie”, locul unde poți sparge ce-ți...

Afacere ieșită din tipare! „Camera de furie”, locul unde poți sparge ce-ți pică în mână/Cât costă o ședință

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Într-o lume în care stresul în exces e cam la ordinea zilei, nu sunt deloc puțini cei care caută să se relaxeze cumva după orele de muncă solicitantă sau după o săptămână încărcată de probleme și tristețe. Unii merg la sală, alții caută să se plimbe cât mai mult, în căutare de aer curat și departe de noxele din traficul rutier aglomerat de peste zi.

Doi tineri par să fi găsit o altă idee „antistres”. Și așa a apărut o afacere mai ieșită din tipare, în Iași. O „cameră de furie”, în care „vizitatorii” pot distruge – cu ranga sau cu ciocanul – diverse obiecte ce n-ar mai fi de folos: de la electrocasnice, la piese de mobilier sau de veselă. O astfel de „descătușarea” are și un preț – o ședință costă 50 de lei.

E vorba, așadar, de o afacere inedită. Doi tineri au deschis recent în Iaşi o „cameră de furie”, un loc în care oamenii plătesc de la 50 de lei/şedinţă pentru a sparge diferite obiecte care nu mai sunt de folos nimănui cu o rangă, ciocan, bâtă de baseball sau crose de golf, „arme” pe care le primesc la faţa locului, potrivit Ziarul de Iasi.

„Mulţi ne-au spus că ar fi echivalentul a două şedinţe la sală”

În camera respectivă se găsesc electronice şi electrocasnice, veselă, dar și piese de mobilier. Și – merită precizat – clienţii pot distruge, într-o singură ședință – tot ce reuşesc din ceea ce se află în cameră, nefiind limitaţi la un număr anume de obiecte. Distrugând diverse lucruri, oamenii ar putea scăpa de stres, consideră Lucia Ţanţuc şi Andrei Toma, cei doi tineri care s-au „aventurat” în această afacere în urmă cu două luni. Până acum, cei doi se declară mulţumiţi de cum decurg lucrurile, având cel puţin câte un client pe zi.

De altfel, tinerii au împărtășit și primele impresii pe care fie le-au observat fie le-au auzit de la clienții care au trecut deja pragul „camerei de furie”. Unii au recunoscut că efortul depus acolo ar putea echivala cu două ședințe de mers la sală.

„Unii clienţi mai improvizează şi folosesc piesele de mobilier din cameră pe post de arme. Nici nu vă imaginaţi cât de distractiv este să loveşti în maşina de spălat rufe cu aspiratorul, sau cu un cuptor cu microunde în aragaz. Ne place să observăm cât de încântaţi sunt oamenii când ajung pentru prima dată în cameră şi cât de încărcaţi de adrenalină, dar şi extenuaţi ies din cameră. Mulţi ne-au spus că ar fi echivalentul a două şedinţe la sală, la cât efort fizic depun în cameră. Am avut grupuri care au ajuns la noi din alte oraşe, care au venit la Iaşi special pentru Smash Room sau clienţi recurenţi, care nu sunt la prima şedinţă, ceea ce ne dă încredere”, explică tinerii, conform sursei citate.

Ar mai fi de menționat un aspect – clienții au la dispoziție varianta de a-și aduce propriile obiecte pentru a le distruge într-o astfel de ședință de „descătușare” – caz în care ar putea beneficia de o reducere de preț.

Ce se întâmplă cu obiectele făcute zob în „Camera de furie”? Ei bine, obiectele sparte sunt predate spre reciclare firmelor care se ocupă de colectarea acestora.

Lucia: „Acolo poţi plânge, ţipa, urla, sparge tot ce vrei”

Tânăra implicată în acest proiect devenit afacere explică de unde a pornit ideea „camerei de furie”.

„Probabil cu toţii, la un moment dat în viaţă, am fost aduşi în faţa unei situaţii în care ne venea să aruncăm cu telefonul de perete, cu farfuria de podea. Oricât de mult am încerca să ne înăbuşim aceste emoţii, din păcate, pe termen lung nu este sănătos. Este ok să nu fim ok. Uneori e mai bine să lăsăm emoţiile negative să răbufnească şi să ne continuăm viaţa în ritmul nostru obişnuit.

Camera noastră a fost gândită special pentru asta. Să poţi intra, să-ţi laşi gândurile şi emoţiile negative acolo, iar noi strângem după. Acolo poţi plânge, ţipa, urla, sparge tot ce vrei. Totul ca să fii bine după. Pe partea cealaltă sunt cei dornici de senzaţii noi, adrenalină, precum suntem şi noi, care caută modalităţi noi de a se distra şi de a-şi reîncărca bateriile”, spune Lucia.

author avatar
Andrei Coman
234 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger