AcasăNewsAeroportul Zaventem a fost redeschis partial

Aeroportul Zaventem a fost redeschis partial

Activitatea in aeroportul Bruxelles se reia, temporar, de duminica 3 aprilie incepand, data la care au fost programate primele trei zboruri pe Zaventem.

Anuntul a fost facut, in preziua redeschiderii aeroportului, de catre managerul companiei aeroportuare. Asadar, la aproape doua saptamani de la dezastrul provocat de cele doua explozii care au avut loc in interiorul aeroportului Zaventem, rastimp in care in perimetrul respectiv au fost facute cercetari minutionase, menite sa scoata la lumina conditiile producerii dramei, dar si reparatii, avand in vedere nivelul pagubelor produse de suflul deflagratiilor, aerogara a fost redeschisa, partial, iar primii calatori au trecut pragul aeroportului.

Cele trei zboruri care vor pleca pe durata zilei in curs de pe aeroportul belgian sunt operate de Bruxelles Airlines si au ca destinatie Faro, Turin si Atena, urmand ca numarul acurselor aeriene sa creasca in perioada urmatoare si sa includa, din cate au explicat oficialii aeroportului, si zboruri care sa aterizeze pe Zaventem, nu doar plecari.

Trebuie precizat insa, ca, reprezentantii aeroportului au anuntat, pe site-ul oficial, ca accesul la aeroport se face, deocamdata, doar la bordul masinilor personale sau tip taxi, nu si cu mijloace de transport in comun – fie rutier sau pe calea ferata, iar pasagerilor li se recomanda sa faca tot posibilul sa ajunga cu trei ore inainte de cea trecuta pe biletul de zbor, pentru parcurgerea formalitatilor de imbarcare.

Se fac, asadar, pasii necesari reluarii parcursului firesc in desfasurarea activitatii pe aeroportul din capital belgiana, dupa ce in urma cu 12 zile, mai exact in dimineata zilei de marti, 22 martie, doua explozii au facut prapad in zona ‘plecari’ a aeroportului din capitala Belgiei. Un alt atac a avut loc si in subteran, intr-o statie de metrou din apropierea sediilor unor institutii europene. Atentatele, revendicate de gruparea autointitulata ‘Stat Islamic’ s-au soldat cu zeci de morti si sute de raniti.

sursa foto: wikipedia

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger