AcasăNewsAeroportul Otopeni, „călcat” de procurorii DNA. Patru persoane, reținute! / Care a...

Aeroportul Otopeni, „călcat” de procurorii DNA. Patru persoane, reținute! / Care a fost scopul perchezițiilor

otopeniAeroportul Otopeni, „călcat” de procurorii DNA. Patru persoane, reținute! / Care a fost scopul perchezițiilor

Se face anchetă într-un dosar care vizează Compania Națională de Aeroporturi București și o firmă care gestionează mai multe spații comerciale din Aeroportul Otopeni.

Procurorii DNA au dispus patru rețineri în acest dosar.

Dosarul vizează contractele pentru magazinele duty-free și restaurante

Potrivit unor surse din anchetă, ar fi vorba despre Ivan George Alexandru, director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București, Tănăsescu Radu Laurențiu, director SC Millenium Pro Design, Lăscuț Cătălin, acționar majoritar la SC Millenium, care se autointitula Regele Duty Free-urilor. Ei sunt acuzați de trafic de influență, luare și dare de mită.

Cei de la DNA vor să afle dacă există ilegalități în contractul care ar fi fost semnat în 2010 de ambele părți, și au chemat mai multe persoane la audieri, potrivit stirileprotv.ro.

Percheziții DNA în Aeroportul Otopeni

DNA a făcut nu mai puțin de 11 percheziții, atât la locuințele unor oameni de afaceri, cât și la sediile unor firme, într-un dosar în care sunt cercetate infracțiuni de corupție și asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2022 – 2023.

Potrivit unor surse din anchetă, procurorii vizează modalitatea în care a fost întocmit un contract de asociere în participațiune, încheiat între Compania Națională Aeroporturi București și o firmă. Contractul ar fi fost semnat în 2010 și prelungit ulterior. Este investigată suspiciunea că la mijloc ar fi și ilegalități, iar anchetatorii vor să afle inclusiv dacă s-au plătit sau nu mite.

Aeroportul Internațional Otopeni dispune de mii de metri pătrați de spații comerciale pe care le gestionează două mari companii internaționale. Una este specializată în afaceri de tip duty free, celalată în comerț de alimentație publică, cunoscutele fast-fooduri. Din această asociere, aeroportul încasează lună de lună o sumă minimă fixă, dar și un procent din profit, ceea ce aduce anual în bugetul companiei de stat câteva milioane de euro, adică 20% din cifra de afaceri.

author avatar
Andreea Vlad
767 afisari

4 COMENTARII

  1. Este investigata suspiciunea? Bai ori nu știți ce scrieți ori dna e pres de sters pantofii de bălegar. Tare deci copoii cu rabie de la DNA investighează investigații.

  2. De fapt, procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitățile comerciale de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și au dus azi la audieri mai multe persoane. Potrivit informațiilor noastre perchezițiile vizează contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, entitate aflată sub tutela Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu două firme care administrează spațiile comerciale din aeroport- Millenium Pro Design si Dnata Catering.

    De asemenea, nu trebuie omis faptul că pe 30 iunie 2023 expiră contractul firmei Millenium Pro Design pentru spațiile închiriate în Aeroportul Otopeni.

    Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că principalul suspect în acest dosar este unul dintre asociații firmei Millenium Pro Desing, prieten foarte bun cu baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, cercetat de DNA după ce a stat mai bine de trei luni la beciul domnesc. Este vorba de Cătălin Lăscuț, fiul lui Pavel Lăscuț, fostul șef al Direcției de Supraveghere și Control din Direcția Generală a Vămilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger