AcasăNewsAeronava plecata de la Bucuresti, interceptata de avioane militare!

Aeronava plecata de la Bucuresti, interceptata de avioane militare!

Un incident cum rar ne este dat sa auzim, cel putin cand vine vorba despre o aeronava care sa fi parasit teritoriul autohton, s-a produs marti, cu un avion tip cargo ce a parcurs ruta Bucuresti-Birmingham.

UPDATE: Din cate se pare, ar fi fost vorba despre o aeronava inmatriculata in Ungaria, care a decolat, intr-adevar, de pe Otopeni.

–-

Din cate anunta o publicatie locala britanica, aparatul de zbor a decolat de la Otopeni candva dupa ora 1 noaptea, luni. La un moment dat, adica undeva deasupra Marii Nordului, aeronava a ajuns sa fie interceptata de avioane militare belgiene si britanice. Masura extrema ar fi fost luata ca urmare a faptului ca turnul de control ar fi pierdut contactul cu pilotii, din cate titreaza pagina electronica a Birmingham Mail.

Cum nu s-ar mai fi putut mentine comunicarea cu echipajul aflat la mansa avionului, aeronavele militare s-au ridicat de la sol, o astfel de masura implementandu-se in cazul zborurilor civile in care apar astfel de situatii dupa tragedia de la 11 septembrie.

Aceeasi sursa noteaza ca aeronava a fost escortata pana la Birmingham, unde a aterizat in conditii de siguranta. Momentan, oficialii romani nu au facut precizari pe acest subiect.

352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger