AcasăNewsAeronava ASTA produce mari pierderi!

Aeronava ASTA produce mari pierderi!

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, sustine ca Tarom ar trebui sa renunte la aeronava prezidentiala Airbus A 310, deoarece aceasta produce companiei mari pierderi.

Fenechiu a declarat ca aeronava prezidentiala face anual o „gaura” de sapte milioane de euro in bugetul Tarom, iar renuntarea la acest avion ar aduce economii importante companiei care, si fara aceasta paguba, are pierderi de 50 de milioane de euro anual.

Relu Fenechiu vrea sa renunte la aeronava prezidentiala

Relu Fenechiu a precizat ca TAROM a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate si mentenanta la aronava Airbus 310, pe care o utilizeaza seful statului. „Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat”, a spus Fenechiu. Cat priveste o eventuala vanzare a aeronavei prezidentiale, ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut o discutie cu membrii Consiliului de Administratie si ca exista o strategie privind aeronavele Airbus 310, insa o decizie in acest sens va fi luata de catre TAROM.

Nici Victor Ponta nu e multumit

La randul sau, premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit, inca de anul trecut, de costurile pentru bugetul de stat ale operarii aeronavei prezidentiale. „Ditamai avionul sta pe pista cate trei zile…  Incercam sa fim mai inchisi la buzunar”, a afirmat Ponta, precizand ca el foloseste un avion de linie atunci cand merge la Bruxelles.

 

author avatar
Arpad Dobre
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger