AcasăNewsAeronava AirAsia, disparuta de pe radar, a fost descoperita

Aeronava AirAsia, disparuta de pe radar, a fost descoperita

Aeronava AirAsia, care a disparut de pe radarele controlorilor de trafic duminica dimineata, a fost descoperita in apropierea Insulei Nangka.

Anuntul a fost facut de reprezentantii unui echipaj australian implicat in cautarea aeronavei pierdute. Conform acestora, bucati din aeronava AirAsia au fost vazute plutind in apropiere de insula filipineza Nangka.

Informatia urmeaza a fi confirmata de oficialii indonezii care s-au deplasat in directia mentionata pentru a stabili daca bucatile de avion vazute de australienii sunt intr-adevar de la aeronava AirAsia.

S-ar confirma, astfel, scenariul imaginat de oficialii indonezieni care anticipau inca de duminica faptul ca aparatul s-a prabusit in apa. De altfel, zona in care au fost descoperite ramasitele de avion este apropiata de cea in care pilotii aeronavei AirAsia au pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Intre timp ancheta continua, stabilindu-se ca avionul a avut mari probleme din cauza conditiilor meteo nefavorabile si ca avionul zbura cu doar 160 de kilometri pe ora, mult sub viteza pe care ar fi trebuit sa o aiba pentru altitudinea respectiva.

author avatar
Cristi Ionita
780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger