AcasăNewsAdriean Videanu, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Adriean Videanu, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Adriean Videanu, fostul primar al Capitalei, ajunge din nou pe mana procurorilor intr-un dosar in care, initial, obtinuse NUP.

Acuzat de abuz in serviciu de reprezentantii companiei Ruxandra Trading SRL, Videanu scapase basma curata in acest dosar, cazul fiind clasat, in prima jumatate a anului, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Totusi, conform Realitatea TV, reprezentantii Ruxandra Trading SRL au facut plangere la Judecatoria Sectorului 5, iar magistratii de aici le-au dat castig de cauza, astfel ca dosarul va fi intors la procurori.

Conform deciziei date, procurorii au de completat urmarirea penala sub aspectul savarsirii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave fata de suspectul Adriean Videanu.

Dosarul este mai vechi, fiind initiat, practic, inca din 1996, cand reprezentantii Ruxandra Trading SRL au inchiriat un teren de 10.000 de mp de la Primaria Capitalei. S-a obtinut apoi o autorizatie de construire provizorie, dar, in cele din urma, terenul a fost dat in folosinta Ambasadei Frantei.

Adriean Videanu, in calitate de primar al Capitalei, a dispus demolarea constructiilor facute de Ruxandra Trading SRL, reprezentantii firmei respective inregistrand o paguba de 1,5 milioane de dolari.

Nemultumiti, acestia au mers la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, iar cei de la CEDO le-au dat dreptate, dupa un proces care a durat cinci ani. S-a stabilit ca autoritatile au incalcat articolele care privesc dreptul la un proces echitabil si protectia proprietatii si ca statul roman nu a propus societatii nicio masura compensatorie pentru pierderile suferite.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger