AcasăNewsAdriean Videanu, eliberat sub control judiciar

Adriean Videanu, eliberat sub control judiciar

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri dimineata, eliberarea din arest a lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, respectiv ca a intervenit pe langa Alina Bica, fosta sefa DIICOT, pentru a obtine scoaterea de sub sechestru a mai multor actiuni detinute de afaceristul Ioan Niculae la Titan Mar SA.

Magistratii au decis ca Videanu nu reprezinta un pericol pentru ancheta, astfel ca s-a stabilit ca fostul ministru al Economiei poate fi eliberat sub control judiciar.

De altfel, Videanu s-a si prezentat, vineri, la Sectia 12 Politie. Videanu are interdictie de a parasi Romania si trebuie sa se prezinte la politie de doua ori pe saptamana. De asemenea, fostul ministru al Economiei trebuie sa se prezinte la toate termenele de judecata.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au mai decis, vineri dimineata, ca Alina Bica, Dorin Cocos si Alin Cocos sa ramana in arest preventiv.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu total de 11 milioane de dolari si sustin ca Adriean Videanu este vinovat de punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor natural, dupa ce a acceptat sa puna ROMGAZ la dispozitia Interagro, firma detinuta de Ioan Niculae.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger