AcasăNewsAdrian Vasilescu: "Romania trebuie sa puna stavilare cat mai inalte si cat...

Adrian Vasilescu: „Romania trebuie sa puna stavilare cat mai inalte si cat mai solide”

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR

Scaderea drastica a Bursei de la Bucuresti este pentru Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, un semnal ca Romania trebuie sa puna „stavilare cat mai inalte si cat mai solide” pentru ca ceea ce se intampla in lume sa nu se intample si la Bucuresti.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, a declarat la Realitatea TV, ca in contextul scaderii drastice a burselor, inclusiv a celei de la Bucuresti, nu se poate face decat un singur lucru: ” Sa pui stavilare cat mai inalte si cat mai solide ca ceea ce se intampla in lume, sa nu se intample si la tine (…) Situatia in Romania la aceasta ora este mai buna decat in alte tari, decat chiar in marile tari europene. Nu inseamna ca suntem mai bogati decat ei, suntem mai saraci si nu ntraim mai bine. S-au luat insa niste amarate de masuri ce au facut ca Romania sa nu fie intr-o situatie grava ca alte tari din zona euro”. In opinia sa, pericolul adevarat ce pandeste America este o noua recesiune nu o noua criza pentru ca aceasta din urma este continua.  „Problema este daca aceasta recesiune va fi atat de puternica ca sa se raspudeasca in lume. Daca vine o recesiune peste planeta trebuie sa vezi ce faci tu-iti cad comenzile la export si pasul doi sa vezi cum sa gasesti solutii pe plan intern ca sa acoperi pierderea la export”.

„Nu stiu ce fac guvernantii, eu stiu ca toate mesajele de pe planeta sunt ca atat vreme cat statele isi ajusteaza bugetele si bugetele familiilor se ajusteaza”, a raspuns Vasilescu la intrebarea moderatorului legata de o eventuala crestere a pensiilor. „Orice calcul iti arata ca, la aceasta ora, cand ai o rata negativa la consum, pierderea inflatiei de sub control nu e un pericol. Problema este ca statul sa-si echilibreze foarte bine balanta dintre venituri si cheltuieli”.

Vasilescu spune ca „Bursa noastra a capatat cote de depreciere mai mari decat de pe piata din New York, ea reflectand ceea ce se intampla pe marile piete internationale. E reflectia unei legaturi foarte slabe dintre evolutia bursei si economie”.

Presedintele Traian Basescu a convocat la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, o reuniune de urgenta pe tema scaderii burselor. La intalnire participa premierul Emil Boc si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Reamintim ca astazi, Bursa de la Bucuresti se apropie de una dintre cele mai mari scaderi din istorie, indicele BET fiind la minus 11%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor, la minus 12%.

Bursa de la Bucuresti, in pragul celei mai mari scaderi din istorie!

 

author avatar
Dana Conerth
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger