AcasăNewsAdrian Vasilescu, BNR: Nu exista niciun pericol de incetare de plati in...

Adrian Vasilescu, BNR: Nu exista niciun pericol de incetare de plati in Romania

Adrian Vasilescu si Traian Basescu au opinii diferite despre rezerva de aur a Romaniei

Comentand speculatiile pe seama falimentului Greciei, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a precizat ca o tara poate ajunge in incapacitate de plati, dar nu poate fi falimentata si ca este posibil ca bancile care sunt creditoare in Grecia sa „imparta povara”. In opinia sa, Romania nu este direct amenintata, a declarat Vasilescu la RFI.

„Am putea sa vedem si asta, sa li se spuna unor banci: aveti de luat 100 de miliarde de la greci, n-o sa luati decat 50 de miliarde. Impartiti cu noi povara, adica noi, statele europene. Asta ar fi o posibilitate, nu neaparat si o realitate”, a spus Adrian Vasilescu.

Cat despre Spania si Italia, considerate a fi urmatoarele tari dupa Grecia la capitolul probleme economice, economistul este de parere ca acestea sunt „prea mari sa fie lasate sa cada, dar si prea mari sa poata fi ajutate”.

Spre deosebire de multe alte tari europene, datoria publica a statului roman este la aceasta ora, cea interna plus cea externă, la nivel de 35% din PIB, in contextul in care Italia are peste 100%, iar Grecia peste 150%. Nu exista niciun pericol de incetare de plati in Romania, a mai declarat Adrian Vasilescu.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger