AcasăNewsAdrian Sarbu, fortat sa demisioneze. PROTV se va duce in cap!

Adrian Sarbu, fortat sa demisioneze. PROTV se va duce in cap!

Demisia lui Adrian Sarbu din functia de Presedinte si Chief Executive Officer al companiei o decizie la care, potrivit surselor „National”, megaboss-ul PRO a fost fortat sa recurga apare in contextul in care americanii de la CME ar intentiona mutarea polului de putere al societatii la New York.

Adrian Sarbu a condus destinele MediaPRO timp de 20 de ani

Vestea despartirii de Adrian Sarbu a cazut ca un trasnet peste angajatii trustului. Asta, desi in ultima vreme s-a tot vorbit despre un iminent divort al acestuia de grupul de presa pe care „parintele PRO” l-a creat in urma cu 20 de ani. Bomba a fost „detonata” miercuri, la pranz, de ziarul „National”, la o ora dupa publicarea pe site a stirii, CME confirmand, printr-un comunicat transmis de la Praga, despartirea de Adrian Sarbu.

Politici inadecvate, exod al vedetelor

Analistii media considera ca indepartarea lui Adrian Sarbu din CME si, implicit, din MediaPRO, va afecta serios trustul de presa numarul 1 din Romania. Se vorbeste deja nu doar despre implementarea unor politici de business nepotrivite mediului economic romanesc, dar si despre un iminent exod al unor vedete de top din MediaPRO, migrari catre alte televiziuni, consacrate (Antena 1) sau in ascensiune (Kanal D).

Ancheta interna privind activitatea lui Sarbu

In luna aprilie a.c, Adrian Sarbu si-a prelungit contractul cu CME, scandent la finalul anului 2013, pentru inca trei ani. Ceva s-a intamplat in ultimele luni. De fapt, chiar s-a intamplat! Sursele noastre afirma ca, inca din primavara, CME a comandat o ancheta interna pentru verificarea activitatii lui Adrian Sarbu si se pare ca tocmai rezultatele acestei analize au condus la deznodamantul de miercuri.

De la 1 ianuarie 2014, este istorie!

Sursele „National” afirma ca Adrian Sarbu (58 de ani) a fost fortat sa demisioneze fara a i se prezenta nicio explicatie, singura precizare venita de la Ronald Lauder, fondatorul CME, prin intermediul biroului de presa de la Praga, fiind acea ca demisia va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2014. Aceleasi surse „National” vorbesc despre dorinta CME de a muta efectiv polul de putere in Statele Unite. De altfel, incepand cu anul viitor, un CEO permanent american va conduce grupul MediaPRO, pana atunci, Duco Sickinghe, membru al boardului, urmand sa se ocupe de asigurarea tranzitiei. Cat priveste viitorul lui Adrian Sarbu, n-ar fi exclus sa se dezgroape speculatiile privind angajarea acestuia intr-un proiect alaturi de gigantul RCS/RDS.

Spui ProTV, spui Sarbu!

Adrian Sarbu a fondat firma MediaPRO in 1991, doi ani mai tarziu punand bazele Grupului MediaPRO. Pe 1 decembrie 1995, in calitate de partener al CME, Adrian Sarbu a lansat PRO TV, un post de televiziune revolutionar, nascut din contopirea TV SOTI si Amerom (Canal 38). Ulterior, a ocupat diverse functii in gigantul media american, totul culminand cu numirea sa in functia de Presedinte si CEO al companiei, incepand cu 2009. CME detine in Romania posturile de televiziune PRO TV, Acasa TV, ProCinema, Sport.ro si MTV Romania.

author avatar
Mihai Koblenko
2.616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger