AcasăNewsAdrian Sarbu, audiat la Parchetul General

Adrian Sarbu, audiat la Parchetul General

Adrian Sarbu, patronul Mediafax Group, a ajuns, luni, in fata procurorilor de la Parchetul General, pentru a da explicatii in dosarul in care este acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

Arestat preventiv inca din 4 februarie, Sarbu este acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare. Concret, Sarbu este acuzat ca si-a convins mai multi subalterni sa formeze un grup infractional organizat care sa se specializeze in sustragerea de la plata taxelor catre bugetul de stat.

Schema pusa la cale de Adrian Sarbu si acolitii sai se baza pe mai multe societati comerciale care au derulat operatiuni fictive, in perioada 2011-2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul Mediafax.

„Sistemul creat nu avea ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in scopul platii de bonusuri pentru functiile de top ale societatilor si in special pentru inculpatul Sarbu Adrian”, sustin procurorii. Acestia il acuza pe boss-ul Mediafax Group ca a prejudiciat statul cu aproape cinci milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger