AcasăNewsAdrian Sarbu, arestat pentru 30 de zile

Adrian Sarbu, arestat pentru 30 de zile

Afaceristul Adrian Sarbu, patronul Mediafax Group, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sarbu este acuzat de instigare la evaziune fiscala, de spalare de bani si de instigare la delapidare. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis, miercuri, solicitarea procurorilor de a se emite mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sarbu a ajuns dupa cateva ore in arestul Politiei Capitalei, afaceristul trecand pe la spital inainte sa ajunga dupa gratii. Reprezentantii acestuia sustin ca Sarbu nu s-a simtit bine cand a aflat ca este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Alaturi de Sarbu, in fata magistratilor a aparut si avocata acestuia, Liana Petrovici, acuzata de complicitate la spalare de bani. Magistratii au refuzat cererea de arestare preventiva, Liana Petrovici urmand a fi anchetata sub control judiciar.

Decizia de miercuri dimineata nu este una definitiva. Procurorii de la Parchetul General sustin ca, la solicitarea lui Adrian Sârbu, inculpatii Liliana Serban, Roxana Dorina Grigoruta, Eugenia Balan (arestata in alta cauza), Sorin Dinu, Daniela Reghina Cozac (cercetata in stare de libertate), Rodica Crisbasan si Dragos Chis, impreuna cu Diana Atanasiu si Dragos Eremia, au folosit o schema infractionala in scopul sustragerii de la plata taxelor catre bugetul de stat, schema in care au fost interpuse mai multe societati comerciale, care au derulat operatiuni fictive, in intervalul 2011 – 2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul Mediafax.

author avatar
Cristi Ionita
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger