AcasăNewsAdrian Porumboiu, presiuni pentru blocarea subventiilor APIA catre grupul de firme Racova

Adrian Porumboiu, presiuni pentru blocarea subventiilor APIA catre grupul de firme Racova

Fostul actionar al Grupului Racova a acuzat saptamana trecuta ca nu a gasit datele de inregistrare a companiei Babylon Overseas, compania care detine pachetul majoritar al Grupului Racova. Grupul Racova o primit documente legalizate de la Consulatul Romaniei din Emiratele Arabe Unite, vizate de Ministerul Afacerilor Externe, in care apare clar inregistrarea companiei, certificatul care atesta apartenenta companiei la Camera de Comert si Industrie din Sharjah (EAU) si licenta de functionare a companiei. Aceste documente demonstreaza clar intoxicarea incercata de Adrian Porumboiu cu ajutorul mass-media.

Inscriindu-se in aceeasi campanie, un ziar local din Vaslui, apropiat de Adrian Porumboiu, lanseaza inca un atac impotriva Grupului Racova. Aceasta miscare este coordonata cu actiunile fostului actionar majoritar, prin care acesta din urma incearca sa influenteze autoritatile din judetul Vaslui si sa bulverseze arendasii Comcereal.

Atacurile repetate ale lui fostului actionar majoritar al Racova Grup au rolul de a destabiliza si de a afecta imaginea companiei. Actiunile lui Porumboiu se inscriu intr-o campanie inceputa de fostul arbitru pentru a intra, din nou, in posesia companiilor Grupului Racova.

In momentul de fata, Grupul Racova a ajuns, din nou, pe linia de plutire dupa situatia dezastruoasa in care l-a adus fostul actionar majoritar. Adrian Porumboiu isi doreste sa ia inapoi companiile grupului dupa ce actualul management a platit datorii semnificative si a ajuns la intelegeri cu toti creditorii. Toate aceste actiuni au dus la deblocarea platii arendelor si la platirea salariilor pentru cei peste 400 de angajati ai grupului.

S-au gasit surse de finantare si se pregatesc campaniile pentru recoltarea culturilor de grau, rapita si orz iar incepand cu 1 iunie, toti arendasii isi vor primi banii. Peste 30.000 de hectare au fost deja cultivate, Grupul Racova aflandu-se in procesul de a cultiva toata suprafata agricola pe care o gestioneaza.

Campania agresiva declansata in mass-media si lobby-ul la nivelul primariilor si al APIA facut de Porumboiu pot afecta atat imaginea, cat si business-ul companiilor din Grupul Racova.

Directorul general al Racova Grup, domnul Valeriu Cojocaru, a inceput demersurile legale impotriva actiunile reprobabile ale lui Adrian Porumboiu.

In ceea ce priveste actiunea APIA, compania Comcereal considera ca orice actiuni de control si verificare a contractelor de arenda este binevenita. Reprezentantii grupului Racova stau la dispozitia tuturor autoritatilor din Romania pentru a realiza orice controale legitime. Controlul APIA nu inseamna insa ca trebuie intarziata plata subventiilor. In acest context, la solicitarea angajatilor si a unor actionari care doresc continuarea performantelor grupului din ultima perioada, pe 21 mai, compania Comcereal  a inregistrat o cerere catre Primaria Municipiului Bucuresti pentru a primi aporbarea de a picheta sediul APIA si al Ministerului Agriculturii.

Grupul Racova reprezinta cel mai important business din industria alimentara din Moldova si al doilea, ca marime, din tara. Modul in care actioneaza APIA, la posibilele presiuni ale domnului Adrian Porumboiu, afecteaza foarte multi oameni, mai ales ca nimic nu impiedica APIA sa verifice toate documentele, dar sa si trimita subventiile catre companie in acelasi timp. Orice nereguli descoperite vor fi apoi sanctionate, conform legii. Intarzierea platii subventiilor serveste direct intereselor malitioase ale domnului Porumboiu.

author avatar
National
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger