AcasăNewsAdrian Porumboiu, amendat cu 12 milioane de euro

Adrian Porumboiu, amendat cu 12 milioane de euro

Conducerea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui a decis sa amendeze cu 12 milioane de euro una dintre firmele detinute de afaceristul Adrian Porumboiu, fostul patron al echipei de fotbal FC Vaslui.

Conform vremeanoua.ro, Porumboiu este acuzat ca nu a inregistrat in registrul national SNIIA moartea a 206 vitei. Iar amenda de 12 milioane de euro reprezinta, de fapt, pierderea subventiilor acordate pentru cultivarea terenurilor de peste 27.000 de hectare.

In schimb, afaceristul se apara sustinand ca „Comcereal SA Vaslui a intocmit intotdeauna in mod corect toate registrele si evidentele interne privind identificarea si inregistrarea animalelor. Cazul de neconformitate se refera strict la neinregistrarea in registrul national SNIIA a decesului unui numar de 206 bovine, intervenit in perioada 2008 – 2014, Comcereal SA Vaslui bazandu-se pe faptul ca aceasta obligatie revine PROTAN, ca operator national privind colectarea si anihilarea deseurilor de origine animala. In plus, pana in anul 2011, aceasta obligatie revenea DSVSA prin circumscriptia locala”.

In plus, Porumboiu se intreaba de ce ii sunt retrase subventiile, desi „viteii nu sunt trecuti la subventii”.

author avatar
Cristi Ionita
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger