AcasăNewsAdrian Nastase va fi judecat din nou in dosarul Zambaccian. Fostul lider...

Adrian Nastase va fi judecat din nou in dosarul Zambaccian. Fostul lider PSD raspunde din puscarie!

Adrian Nastase trece prin cea mai dificila perioada din viata sa. Dupa ce ultimele sapte luni le-a petrecut dupa gratii, si, in urma condamnarii primate in dosarul “Trofeul Calitatii”, a fost executat silit, anul acesta se va judeca, din nou, si dosarul Zambaccian.

Desi pe data de 12 februarie judecatorii vor analiza cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, chiar daca se va decide eliberarea lui, omul politic risca sa fie condamnat in urma altui proces, in dosarul Zambaccian.

Pentru prejudicial adus in dosarul “Trofeul Calitatii”, Adrian Nastase va fi executat silit. Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea inaintata de Inspectoratul de Stat in onstructii, astfel incat fostul premier risca sa ramana si fara propietati si fara mai multe bunuri de valoare.

Nastase a postat pe blogul personal o replica la acuzatiile aduse in dosarul “Trofeul Calitatii”, in care isi expune punctul de vedere in privinta acestei probleme. “Daca nu se organiza “Trofeul Calitatii”, ar fi suferit ISC vreun prejudiciu in bugetul sau? Sigur ca nu. (…) Povestea cu prejudiciul ISC-ului e simpla. In opinia DNA si a completului de judecata, taxele de participare incasate de Forum Invest, de la firmele private participante, pentru organizarea evenimentului “Trofeul Calitatii”, ar fi trebuit sa le ia ISC ! Absurd. Nu ISC a organizat “Trofeul Calitatii”. El a avut initiativa acestei aniversari dar cheltuielile de organizare le-a efectuat Forum Invest. La fel si efortul organizarii. In cazul unui concert organizat de o firma ce se ocupa de evenimente, pretul biletelor ar reveni proprietarului stadionului unde are loc concertul? Sigur, nu”, scrie fostul prim-ministru.

Adrian Nastase mai specifica, in postarea sa, ca procurorii DNA au facut presiuni asupra conducerii ISC pentru a se constitui in parte civila in proces: “Desi inca din 2009, conducerea ISC notificase ca ISC nu a avut nici un prejudiciu material ca urmare a derularii ‘Trofeului Calitatii’ in 2004, ci doar ‘castiguri’ de prestigiu. (…) Instanta a luat in considerare evaluarea facuta de DNA, care stabilea ca exista un prejudiciu la ISC de aproximativ 1,5 milioane Euro! In acest fel, cei condamnati in acest dosar ‘contribuim’ la bugetul de stat (care, am vazut are, intr-adevar, dificultati) cu aceasta suma”.

author avatar
Alina Costache
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger