AcasăNewsAdrian Nastase, un politician roman fericit

Adrian Nastase, un politician roman fericit

Toti politicienii romani cu cheag luati la bani marunti de Justitie se pot ingalbeni de invidie cand privesc la unicul caz de dambovitean fericit: Adrian Nastase.

Toti politicienii români cu cheag luati la bani mărunt de Justitie se pot îngălbeni de invidie când privesc la unicul caz de dâmbovitean fericit Adrian Năstase

Daca stai sa-l asculti (citesti) pe fostul premier, soarta cruda si adversarii politici l-au sacrificat ca pe un miel nevinovat pe altarul anticoruptiei cu un dublu scop: sa scape de el si sa ofere o ofranda grasa cancelariilor europene. Nastase nu spune si de ce cancelariile cu pricina au primit cu evidenta placere scalpul sau, dar pentru detalii este suficient sa se consulte presa vremii, in care abunda povestile despre ”Nastase sapte case” si amicii sai – Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Gabriel Oprea, Cristian Sindle, Remus Truica etc. Povesti despre afaceri de miliarde, evident. Iar daca tot am pomenit despre miliarde, trebuie spus ca multi pesedisti jurau, spre finalul mandatului de premier al lui Nastase, ca acesta este un om de ”peste un miliard de euro”, timp in care scepticii insistau ca Nastase ar fi agonisit doar vreo 500.000.

Nea Nelu stie el ce stie

Concomitent, folcloristii politici povesteau si cum Ion Iliescu, la finalul mandatelor sale de presedinte al Romaniei, i-a frecat serios ridichea lui Adrian Nastase taman pe motiv de capitalism de cumetrie – domeniu in care excela soata Dana. Cum evenimentul s-a consumat inainte de debutul erei interceptarilor, detaliile au ramas necunoscute lumii. In schimb, persoane aflate in anturajul ministrilor PSD de la aceea vreme isi amintesc si astazi cum multi dintre ei se grabeau sa ia pozitia de drepti in propriile birouri atunci cand erau sunati de doamna Dana.

Dana Năstase mai<br >ceva ca o leoaică<br >când vine vorba de<br >familia ei

Asta desi vorbeau asezati comod atunci cand la telefon era sotul-premier. Revenind strict la conflictul dintre nea Nelu si pupilul sau, este interesant de amintit si ca Iliescu nu a sarit ca ars in apararea lui Nastase atunci cand acesta a fost tamponat de Justitie, ci s-a multumit sa spuna ca transformarea fostului premier PSD in ”simbolul coruptiei din Romania” i se pare ”o treaba cam exagerata”. Afirmatie care da de inteles ca Nastase are probleme, dar stie Iliescu unul si mai potrivit pe post de simbol al coruptiei, situatie mai mult decat probabila ca doar Iliescu a fost ”Bunicuta” social-democratiei care a smantanit economia noastra in primii ani dupa Revolutie si stie mai bine ca oricine cu ce i s-au indeletnicit in realitate ”nepotii”.

Ocrotit de astre: a ”ratat-o” pe Kovesi

Cert este ca, dincolo de orice zvonuri si susanele, familia Nastase se bucura si astazi de o frumoasa avere de originea careia nimeni din statul roman nu pare interesat. Rand pe rand, multi dintre fostii ”afaceristi ai lui Nastase” au fost culesi de procurori si s-au trezit cu conturile blocate si cu bunurile imobile puse sub sechestru. Ba si bagati la racoare sau doar popriti in arest la domiciu atunci cand astrele le erau favorabile.

Fraţii Andrei şi Mihnea Năstase<br >o duc bine bine de tot

Adrian Nastase in schimb nu are nicio treaba. Dupa micul deranj de acum cativa ani (vreo doi ani de inchisoare si mizilicul de 750.000 de euro calculat ca prejudiciu de instanta), fostul premier se poate boci astazi doar pentru scoaterea sa fortata din politica. Eveniment care si el i-a fost favorabil din moment ce asa a fost salvat de o intalnire de gradul IV cu Codruta Kovesi – intalnire din care ne indoim in mod indreptatit ca Nastase ar fi scapat cu pielea, libertatea si averea intreaga. Odata eliberat conditionat acum cativa ani, Nastase este bine-merci: nimeni nu-l intreaba de sanatate si nici despre vechile afaceri care au adus in prag de infarct o mare parte din clasa politica. Spre deosebore de vechii sai parteneri, care dorm cu valiza pregatita langa usa ca sa nu ii enerveze si mai rau pe procurorii veniti sa-i salte, Nastase duce trai tihnit: si-a capatuit baietii, se plimba pe unde vrea in lume, numara ouale gainilor de la Cornu, da lectii necerute pe blog – intr-un cuvant se bucura,  netulburat de tsunami-ul anticoruptie dambovitean, de roadele agoniselii sale ca politician si ale doamnei Dana ca sotie de premier. Nici macar anticele dosare Microsoft sau Petromidia, contemperane cu functia sa de premier, nu i-au deranjat linistea iar cum la usa DNA ”clientii” stau la coada, Nastase poate sta linistit. De aceea, in loc sa se planga, mai potrivit ar fi ca Adrian Nastase sa aprinda lumanari de bogdaproste la biserica. Din cele mari, de botez sau de nunta, pentru ca rar vezi politician despre care sa se spuna si sa se scrie atatea cate s-au spus si scris despre Adrian Nastase si totusi sa iasa din malaxorul Justitiei atat de putin jumulit.

author avatar
Simona Badulescu
2.628 afisari

4 COMENTARII

  1. un articol bun pt … sa moara si capra vecinului…….
    odata ce si-a ispasit pedeapsa si si-a platit datoria in bani, ce mai vreti? sa-l calce vreo masina cumva sau ce?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger