AcasăNewsAdrian Nastase: "Situatia din Grecia devine tot mai complicata"

Adrian Nastase: „Situatia din Grecia devine tot mai complicata”

Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, a analizat pe blogul sau personal situatia economica si sociala a Greciei.

Printre altele, fostul premier sustine ca „situatia din Grecia devine tot mai complicata, pentru ca intersele americane si cele europene nu coincid”.

„Grecia este membra a NATO si, in acelasi timp, membra UE. De aceeea, americanii doresc sa tina Grecia inauntru, in timp ce europenii se mai gandesc. In discutie sunt, evident, bani europeni si nu americani. Datoria Greciei – indiferent cum a fost facuta – trebuie suportata de cineva. Vom vedea, la sfarsitul saptamanii, ce hotarare se va lua la Consiliul European. Grecia a fost ajutata economic, dupa razboi, de catre americani, prin Planul Marshall, atunci cand britanicii nu au mai putut sa o faca. Ramane de vazut daca, pentru (aceleasi) ratiuni strategice, si europenii vor face acum acelasi lucru. Dincolo de aceste controverse, pe mine m-a impresionat modul imperativ in care a fost redactat planul ultimativ transmis Greciei inainte de referendum. Inteleg iritarea grecilor, dincolo de nevoia de a pune in ordine contabilitatea guvernului si de a asigura conditiilor pentru plata datoriilor acumulate”, a scris Adrian Nastase.

Va reamintim ca Grecia a solicitat un plan de salvare pe o perioada de trei ani, asumandu-si, in schimb, posibilitatea de a implementa unele dintre reformele solicitate de catre creditori.

author avatar
Cristi Ionita
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger