AcasăNewsAdrian Nastase s-a predat la sediul unei sectii de Politie din centrul...

Adrian Nastase s-a predat la sediul unei sectii de Politie din centrul Capitalei

La doar cateva zeci de minute de la anuntarea sentintei in dosarul Zambaccian, fostul premier Adrian Nastase, insotit de fiul sau cel mare, Andrei, au parasit locuinta familiei la bordul unei masini de teren si s-au indreptat catre sediul unei sectii de politie din Capitala.

Adrian Nastase a ales sa se predea, la scurt timp dupa ce magistratii Curtii Supreme au decis condamnarea sa la patru ani de detentie pentru santaj si luare de mita. In acest sens, masina in care se afla Adrian Nastase, asezat pe bancheta din spate, in timp ce baiatul sua cel mare, Andrei, a ale sa stea in dreapta soferului, s-a oprit in fata sectiei 2 de de Politie. Nastase s-a lasat pe mana oamenilor legii, urmand ca, dupa indeplinirea formalitatilor de rigoare, sa fie dus, sub escorta, cel mai probabil la penitenciarul Rahova, anunta Romania TV.

(captura video Romania Tv)

Precizam ca, scurt timp dupa anuntarea sentintei definitive pronuntate in dosarul „Zambaccian”, la resedinta familiei fostului premier, situata in sectorul 1 al Capitalei, au ajuns atat Ion Cazacu, aparatorul legal al cuplului Nastase, cat si sora fostului sef al Executivului, Dana Bart. Luni dupa-amiaza, un complet de cinci magistrati ai Curtii Supreme a pronuntat sentinta in dosarul Zambaccian. Adrian Nastase a primit o condamnare de patru ani, cu executare, fiind acuzat de santaj si luare de mita, in timp ce sotia sa, Dana, a primit o condamnare cu suspendare, de trei ani, pentru „participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala”.

Cititi si: Sentinta in dosarul Zambaccian: Adrian Nastase, inchisoare cu executare. Sotia sa, condamnare cu suspendare

Sora lui Adrian Nastase, primele reactii dupa aflarea sentintei in “dosarul Zambaccian”

Primul gest facut de Andrei, fiul sotilor Nastase, dupa aflarea sentintei in dosarul Zambaccian!

Adrian Nastase a mai fost condamnat la detentie cu executare, in iunie 2012. La acea data, judecatorii ICCJ au hotarat condamnarea fostului demnitar la doi ani de inchisoare, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat intr–o cauza privitoare la strangerea de fonduri pentru campania electorala pentru scrutinul prezidential din 2004. Dupa aflarea sentintei, Nastase a incercat sa se sinucida, impuscandu-se in gat. A fost transportat de urgenta la spital si, dupa cateva zile de ingrijiri medicale, a fost transferat de la spital la penitenciar. Fostul premier a fost eliberat onditionat in primavara anului trecut.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger