AcasăNewsAdrian Nastase renunta la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor

Adrian Nastase renunta la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor

Liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, a precizat, pentru Mediafax, ca Adrian Nastase l-a anuntat ca nu mai doreste sa candideze la nicio functie in Biroul Permanent al Camerei, respectiv la cea de vicepresedinte, pe care o detinea.

Potrivit lui Dusa, Nastase a motivat ca face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, avand in vedere situatia sa. „Domnul Adrian Nastase m-a anuntat ca nu mai doreste sa candideze la nicio functie in Biroul Permanent, la functia de vicepresedinte al Camerei, spunand ca face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, avand in vedere situatia sa. Sunt destul de mahnit ca un parlamentar de calitatea si experienta domnului Adrian Nastase se retrage din conducerea Camerei si va avea de suferit si calitatea activitatii parlamentare. Sper ca dansul va fi foarte activ in grupul parlamentar si ne va folosi experienta sa”, a spus Dusa.

Mircea Dusa a precizat ca cel care il va inlocui pe Adrian Nastase in conducerea Camerei Deputatilor urmeaza sa fie desemnat miercuri in cadrul conducerii partidului si in grupul parlamentar. El a precizat ca deputatii PSD vor participa la sedinta de plen de miercuri privind alegerea Biroului Permanent si la prima sedinta de Birou, apoi vor intra in greva parlamentara.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare, luni, de inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. Potrivit minutei, pedeapsa aplicata este executorie. Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecatori din complet, a considerat ca Nastase trebuie achitat in acest dosar pe motiv ca fapta nu exista.

author avatar
National
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger