AcasăNewsAdrian Nastase nu va fi gratiat mai devreme de 29 iulie sau...

Adrian Nastase nu va fi gratiat mai devreme de 29 iulie sau referendum

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a anuntat ca, momentan, nu se poate discuta despre gratierea lui Adrian Nastase, aceasta urmand a se face doar de catre un presedinte cu drepturi depline.

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a anuntat ca, pana pe 29 iulie, sau cel tarziu la referendum, nu se poate pune problema gratierii lui Adrian Nastase, de catre „presedintele interimar Crin Antonescu”. Acest lucru ar urma sa fie posibil doar in conditiile unui presedinte cu drepturi depline, ales prin voturile romanilor.

„Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase de catre Crin Antonescu, presedinte interimar, pana in 29 iunie sau eventual pana la alegeri”, a spus Antonescu, la Antena 3.

Acesta a precizat ca gratierea este atributul presedintelui deplin si nu a unui presedinte interimar. Totodata, acesta a dorit sa respinga ideea ca declaratiile sale privind gratierea lui Adrian Nastase ar fi fost pana in acest moment „evazive”.

Crin Antonescu a fost numit presedinte interimar al Romaniei dupa ce, pe 6 iulie, in urma voturilor parlamentarilor adunati in cadrul plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului, Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger