AcasăNewsAdrian Nastase: Ideea repatrierii aurului BNR, de bun simt

Adrian Nastase: Ideea repatrierii aurului BNR, de bun simt

Nastase nu vede o idee rea in initiativa lui Dragnea privind repatrierea aurului. Ponta inca nu e hotarat

Initiativa lui Liviu Dragnea si a lui Şerban Nicolae privind repatrierea aurului BNR a creat multe valuri, fiind pana la urma o afacere la ruleta ruseasca. Fostul premier al Romaniei Adrian Nastase se intreaba, pe buna dreptate, “De ce nu?”.

Nastase nu vede o idee rea in initiativa lui Dragnea privind repatrierea aurului Ponta inca nu e hotarat

Nu stim daca acest demers va avea vreun deznodamant, mai ales ca sunt unele voci care spun ca initiativa a fost lansata doar ca o tema pe agenda dezbaterilor publice pentru a mai abate atentia de la cdandidatura Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European.

“Romania nu mai este in situatia de la sfarsitul anilor ’90”

„Cand am citit initiativa legislativa a lui Liviu Dragnea si a lui Şerban Nicolae, mi-am spus, imediat, <<De ce nu?>>. In definitiv, Romania nu mai este in situatia de la sfarsitul anilor ’90. In plus, Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana. Pe de alta parte, unele evolutii recente ne arata ca, in anumite situatii, pentru diverse motive, mai intemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. In perioada comunista, era la moda sechestrarea unor nave romanesti pentru datorii ale unor intreprinderi de stat – considerate datorii ale statului. E adevarat, au mai plecat rezerve de aur din Romania la Londra. Dar asta s-a intamplat in timpul razboiului cand tezaurul polonez a fost evacuat, cu sprijinul Romaniei, in Marea Britanie”, este de parere Adrian Nastase. De altfel, Nastase aduce in discutie si fumigena de prin oras, potrivit careia initativa social-democratilor sa fi fost lansata pentru a schimba agenda publica, in contextul candidaturii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European, insa proiectul este unul „bun simt”. „Unii spun ca aceasta initiativa a fost lansata pentru a schimba agenda dezbaterilor publice – in conditiile in care, la Parlamentul European, obiectiile referitoare la numirea, ca procuror-sef european, a Laurei Codruta Kovesi nu avusesera succes. Posibil… Ramane insa chestiunea de principiu – ideea repatrierii aurului BNR – care mi se pare de bun simt. Cu atat mai mult cu cat nimeni nu a solicitat ca aurul de la Moscova sa fie «repatriat» la Londra, ci la Bucuresti!”, a conchis Nastase.

“Aurul l-a facut pe Isarescu guvernator etern”

De aceeasi parere este si analistul economic Ilie Şerbanescu. „Nu vi se pare normal sa iti pastrezi tezaurul la tine in tara, mai ales intr-un moment in care lupta este mare pe plan international?! Marea Britanie iese din UE ca sa nu mai stea sub talpa germana. Este cel mai bine sa pastrezi aurul in tara ta. In contextul externalizarii aurului, s-a constatat, in istoria noastra, ca l-am pierdut. Sa ni-l fure in cazul asta, daca ne opunem la legea respectiva. In ceea ce priveste motivul pentru care l-am tinut acolo, intrebati-l pe Isarescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de asa-zisa putere. Dar tu tot nu ai putere. Esti un vataf”, a explicat Ilie Serbanescu.

author avatar
Andrei Coman
1.485 afisari

5 COMENTARII

  1. Mai repede repatriam aurul de la Moscova apoi aurul de la Londra si faceam cec 10.000 € la toti tinerii romani din tara intre 18 si 50 de ani drept plinatate si onoare a coroanei lui Decebal vesnic rege ? etern in aur!

  2. In timpul primului razboi mondial s-a dus tezaurul bancii nationale si al coroanei regale
    a Moscova pe baza unor intelegeri si garantii semnate parafate intre state aliate !!.
    Nici dupa 100 de ani nu s-au mai intors cca 93 tone aur din Rusia in Romania .
    Rusii s-au sters la cur cu documentele privind preluarea tezaurului romanesc in pastrare,de 100 de ani romanii latra la luna dupa cele 93 tone aur !!.Mai noi Isarescu a gasit modalitatea sa trimita la Londra cca 65 tone de aur „in pastrare ,ca garantie a stabilitatii si a posibiltatilor de plata a Romaniei ” explicatiile lui Isarescu sunt multiple .Cum Romanovii sunt veri cu regalitatea britanica exista riscul ca romanii sa ia teapa iar .Asa cum au pos laba rusii pe tezeurul de 93 tone aur la fel si engkezii pot sa ne intoarca curul ,gasesc ei o explicatie un motiv ,o datorie imaginara prin care sa ne lase cu curul gol .
    Cand din istorie nu inveti nimic esti un IDIOT !!.
    Maresalul Ion Antonescu a fost instare sa ascund de nemti si de rusi cca 245 tone aur pe vreme de razboi ,pe vreme de ocupatie nemteasca sau ruseasca atata aur !!!,iar Isarescu ca sa-si pastreze scaunul jongleaza cu banii romanilor . 300 000 euro /an cheltuieli de depozitare x 25 de ani -7,5 milioane de euro dusi pe apa sambetii facuti cadou Bancii Angliei !!.HALAL GUVERNATOR .

    • Superb acum intelegem de ce jidanii l-au omorat pe Mircea Vulcanescu in inchisoare. Cu siguranta arhivele Bnr ne pot spune daca ministrul economiei a cedat secretul maresalului au nu. Curios ramane faptul ca Alaturarea Armatei Romane, Armatei a 6 Germane la Stalingrad ridica datoria Germaniei de razboi la 3 miliarde de marci germane pt ca in contul domnului Hitler a intrat cam 4 milioane de tone de petrol de la Brazi…domnul Hitler om de onoare a platit doar jumate din datorie pan la 23 august 1944, in tehnica inalta de lupta. Jumate 1mld 500mii marci poate le da tusica Angelica azi. Mizeria istoriei noastre nu e asta ci faptul ca si ocupati si cu tezaurul luat si cu aurul maresalului racolat, România a mai trebuit sa plateasca 300000 mil dolari Moscovei datorii de razboi. Vagoane care le vedeam toti ca treceau garile nu alimentarile ci spre rasarit ? au saracit poporul roman pana azi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger