AcasăNewsAdrian Nastase descrie viata din "cantonament"

Adrian Nastase descrie viata din „cantonament”

Fostul prim ministru Adrian Nastase a postat o „erata” la textul referitor la viata in „cantonament”, dorind ca prin aceasta sa le prezinte celor ce il „invidiaza” cum arata viata in inchisoare.

Adrian Nastase a publicat, luni, o erata privitoare la textul in care descria viata in inchisoare ca pe un „cantonament”, dorind ca astfel sa le prezinte celor care il „invidiaza” adevarata viata in spatele gratiilor, printre sobolani, gunoaie si detinuti.

„Cei care vin aici – si nu le doresc acest lucru – vor trebui sa se trezeasca, in fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi in paturi suprapuse, vor avea apa calda cate doua ore de doua ori pe saptamana, vor trebui sa se obisnuiasca cu mirosul de sulf si cu depunerile de pe tevile de apa; vor trebui sa invete sa manance toate felurile de mancare – bazate in principal, pe cartofi si varza, – cu lingura; vor trebui sa se invete sa nu se sperie de sobolani – in curtea de plimbare – daca acestia nu sunt mai mari de 20 de cm […]”, a scris fostul demnitar pe blogul personal.

In plus, anunta acesta, cei care doresc sa ajunga in locul sau in „cantonament” trebuie sa fie pregatiti pentru mirosurile urate din timpul zilelor caniculare, pentru injuriile detinutilor sau pentru lipsa altor „comoditati”.

„[…] sa respire mai putin in zilele de canicula – atunci cand mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; sa nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculite si de tantari, la urletele celor obisnuiti sa „socializeze” de la ferestrele celulelor, incepand fiecare fraza cu un angajament de a-si introduce instrumentul, de regula, in mortii interlocutorului; vor trebui sa se obisnuiasa cu sunetul usilor de metal si cu sunetul lacatelor – dimineata si seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comoditati cu care erau obisnuiti”, a adaugat fostul premier.

La toate acestea se adauga insa si lipsurile sufletesti, detinutul avand dreptul sa isi vada familia doar de trei ori pe luna.

„Vor trebui sa se obisnuiasca sa-si vada familia doar de 3-4 ori pe luna. Vor trebui sa se obisnuiasca, in definitiv, cu lipsa de libertate fizica, cu un mediu in care 80% din persoanele de aici sunt recidivisti”, a mai scris Adrian Nastase.

Desi are suportat toate aceste impedimente, Adrian Nastase spune ca nu renunta la termenul de „cantonament”, asta deoarece el priveste „mai departe de 4 m²” in care traieste.

„In rest, ramane cum am vorbit – locul acesta poate fi un fel de „cantonament”, daca te gandesti la Olimpiada viitoare. Depinde si cum privesti lumea… Unii ar spune ca nu exista decat ceea ce percepi – cei 4 m² in care traiesti. Eu insa privesc mai departe”, a conchis fostul demnitar.

Postarea acestuia vine survine dupa ce membrii Noii Republici au anuntat ca Adrian Nastase nu trebuie sa se simta ca intr-un „cantonament, asa cum sustinea, sambata, fostul prim ministru, ci ca intr-o „institutie corectionala”.

„Noua Republica atrage atentia autoritatilor ca infractorul Adrian Nastase nu trebuie sa se simta acolo unde este acum ca intr-un <<cantonament>>, ci, dimpotriva, ca intr-o institutie corectionala, in executarea unei pedespse penale care trebuie sa fie, potrivit legii, o masura de constrângere si un mijloc de reeducare in vederea formarii unei atitudini corecte a condamnatului fata de munca si fata de ordinea de drept”, se arata pe site-ul partidului.

author avatar
Ionut Zgimbau
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger