AcasăNewsAdrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in cadrul dosarului „Trofeul calitatii”.

Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, a fost condamnat de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in cadrul dosarului „Trofeul calitatii”. Decizia este definitiva si irevocabila.

Decizia a fost luata in lipsa fostului premier deoarece acesta nu s-a prezentat la Inalta Curte.

Totodata, in cadrul aceluiasi dosar, Marina Popovici a fost condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare, Bogdan Popovici, a fost condamnat la 6 ani inchisoare cu executare, Irina Jianu, a primit o pedeapsa de 6 ani inchisoare cu executare si Diana Gasparovici a fost condamnata la 5 ani inchisoare cu executare.

Magistratii au mentinut astfel sentinta din ianuarie 2012 cand fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul “Trofeul calitatii”.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

In acest dosar mai sunt inculpati Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), si fostul sau adjunct, Diana Gasparovici, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

Potrivit rechizitoriului, citat de RTV, in cursul anului electoral 2004, ISC, sub conducerea Irinei Jianu, „a initiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calitatii in constructii»”.

„In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase„, potrivit DNA.

author avatar
Ionut Zgimbau
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger