AcasăNewsAdrian Nastase, catre Ioan Rus: "Nu voi ajunge in arest. Voi decide...

Adrian Nastase, catre Ioan Rus: „Nu voi ajunge in arest. Voi decide singur ce am de facut!”

Adrian Nastase i-ar fi spus ministrului de Interne Ioan Rus, miercuri seara, dupa ce a aflat ca a fost condamnat la inchisoare cu executare in cazul dosarului „Trofeului Calitatii”, ca nu va parasi casa pentru a merge in arest, scrie jurnalistul Radu Tudor pe blogul sau. „Voi decide singur ce am de facut”, ar fi declarat fostul premier.

Ioan Rus i-ar fi explicat lui Nastase, la telefon, care sunt pasii urmatori deciziei Instantei Supreme. Mai exact, ca are de ales intre a se prezenta singur la arest, la Rahova, sau sa astepte ca politia sa vina la domiciliul sau, noteaza Radu Tudor pe blogul sau. Dupa ce a ascultat aceste optiuni, Adrian Nastase i-ar fi spus lui Rus ca nu va merge in arest. „Acest lucru nu se va intampla niciodata. Eu nu voi parasi domiciliul meu. E in puterea mea sa decid asta”, ar fi spus Adrian Nastase.

Mai mult, la insistentele lui Rus ca demersul ridicarii de la domiciliu sa se desfasoare in termeni agreati de comun acord, Nastase ar fi replicat: „N-are nici un rost sa insisti. Eu nu voi ajunge in arest. Voi decide singur ce am de facut”, ar fi spus fostul prim-ministru, potrivit sursei citate.

Dupa aceasta discutie, Ioan Rus ar fi sunat la Politie si la Ambulanta, temandu-se ca Adrian Nastase va face un gest necugetat. Fostul premier a incercat sa se sinucida, vrand sa se impuste in cap cu un revolver. In clipa in care a scos pistolul, unul dintre politistii care venisera sa puna in executare mandatul emis pe numele lui Nastase si care l-a insotit pe fostul premier intr-o camera, de unde politicianul ceruse sa ia cateva carti, a intervenit, incercand sa il impiedice sa apese pe tragaci. Glontul l-a nimerit, insa, pe Nastase in zona gatului, provocandu-i mai multe plagi. Fostul premier a fost operat in cursul acestei dimineti, fiind la aceasta ora la Terapie Intensiva la Spitalul Floreasca, sub atenta supraveghere a medicilor.

441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger