AcasăNewsAdrian Nastase: "Basescu ar putea anunta, luni, ca Boc a demisionat!"

Adrian Nastase: „Basescu ar putea anunta, luni, ca Boc a demisionat!”

Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase a postat, pe blog, un text despre saptamana politica viitoare, in care mentioneaza ca presedintele Traian Basescu ar putea produce, luni, o „surpriza”, anuntand, la consultarile cu partidele, ca premierul Emil Boc a demisionat.

Adrian Nastase

„Haideti sa planificam impreuna saptamana viitoare: Luni, ora 12 si apoi la ora 13, consultari formale cu partidele, in principal ca sa le spuna si personal ce a spus in conferinta de presa despre Tratatul fiscal (al carui viitor, fie vorba intre noi, nu este inca foarte clar). Surpriza – el ar putea anunta ca Boc si-a dat demisia, iar consultarile sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Basescu va incerca sa schimbe doar primul-ministru nu si pe cei mai importanti membri ai guvernului, ca sa nu se supere cu partidul? Unii vor spune ca nu este elegant si ca, dupa Roman, Stolojan, Baconschi, etc, el il sacrifica si pe Boc. Altii vor raspunde, resemnati, ca asa sunt scorpionii”, scrie Nastase.

Presedintele Traian Basescu are programate, luni, consultari cu puterea si opozitia, despre tratatul european si functionarea Parlamentului de la Bucuresti. Premierul Emil Boc a fost intrebat, sambata, dupa videoconferinta de la MAI, daca demisioneaza in zilele urmatoare, el spunand ca nu comenteaza „asemenea decizii sau speculatii” si ca stie ce are de facut.”Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculatii. Stiu ce am de facut”, a spus Emil Boc, intrebat de jurnalisti cum comenteaza zvonul potrivit caruia ar urma sa demisioneze din functie in zilele urmatoare.Premierul a evitat un raspuns clar privind o eventuala demisie, precizand doar ca va spune in primul rand in fata colegilor de partid si abia apoi presei ce are de facut Guvernul in perioada urmatoare.

„Fiti siguri ca voi spune in primul rand in fata colegilor si dupa aceea presei ce are de facut Guvernul si partidul in perioada urmatoare” a declarat Emil Boc, la finalul videoconferinte cu prefectii de la Ministerul Administratiei si Internelor.  Presedintele Traian Basescu declara, joi, la dezbaterea „Romania in UE. Cinci ani de la aderare”, ca premierul Emil Boc ii va fi in continuare un partener in ceea ce este de facut pentru modernizarea statului si atingerea standardelor europene de performanta.

author avatar
Ciprian Purice
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger