AcasăNewsAdrian Nastase, audiat la Penitenciarul Rahova, in cazul tentativei sale de sinucidere

Adrian Nastase, audiat la Penitenciarul Rahova, in cazul tentativei sale de sinucidere

Fostul premier Adrian Nastase a fost vizitat la Spitalul Penitenciarului Rahova de catre procurori, acestia dorind sa il ancheteze in cazul tentativei sale de sinucidere.

Adrian Nastase a fost vizitat, luni, in salonul sau din cadrul Spitalului Penitenciarului Rahova, de catre procurori, acestia dorind sa il ancheteze in cazul tentativei sale de suicid ce a avut loc in data de 20 iunie.

„In continuarea cercetarilor efectuate in cauza privind incidentul petrecut, in seara zilei de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Nastase Adrian, precizam ca, in cursul zilei de luni, 16 iulie, procurorul s-a deplasat la locul de detinere, in vederea audierii acestuia. Incepand cu ora 10.00 s-a procedat la audierea de catre procuror a numitului Nastase Adrian, care a fost de acord sa declare aspecte legate de imprejurarile in care a avut loc tentativa sa de suicid”, a precizat Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, citat de Realitatea TV.

Fostul demnitar a incercat sa se sinucida pe 20 iunie, la scurt timp dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat la doia ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”. Acesta a incercat sa se impuste cu un revolver personal, fiind salvat de interventia prompta a unui politist. Adrian Nastase a fost transferat initial la Spitalul Floreasca din Capitala, de unde a fost ulterior transferat la Penitenciarul Rahova in vederea executarii pedepsei.

Conform anchetatorilor familia fostului prim ministru nu va fi audiata in cazul tentativei de sinucidere, fiind anchetati doar medicii si cei doi politisti care i-au adus liderului PSD mandatul de arestare.

author avatar
Ionut Zgimbau
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger