AcasăNewsAdrian Nastase, audiat in dosarul "Trofeul calitatii". Procurorul l-a intrebat daca a...

Adrian Nastase, audiat in dosarul „Trofeul calitatii”. Procurorul l-a intrebat daca a vorbit cu Grajdan pe 22 mai

Adrian Nastase este audiat, miercuri, la instanta suprema. Completul dezbate recursul in dosarul „Trofeul calitatii”. In timpul audierii lui Nastase, procurorul l-a intrebat pe Adrian Nastase daca in 22 mai, la ora 5.00, a vorbit telefonic cu fostul sef al ISC Adrian Balaban-Grajdan. Instanta, la opozitia avocatilor, nu a incuviintat intrebarea.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a mentionat ca pune aceasta intrebare in contextul stabilirii cu claritate a situatiei civile a Inspectoratului de Stat in Constructii in dosarul „Trofeul calitatii”, potrivit RealitateaTv. Procurorul a dat de inteles ca ar exista o interceptare telefonica a unei discutii dintre Adrian Nastase si Adrian Balaban-Grajdan, purtata in dimineata zilei in care Grajdan a trimis la instanta suprema adresa prin care arata ca ISC nu se mai constituie parte civila in dosarul „Trofeul calitatii”.

Fostul director al ISC a trimis instantei supreme, fara sa aiba avizele necesare, o adresa privind retragerea ISC din procesul „Trofeul calitatii”. In adresa semnata de se arata ca ISC nu se constituie parte civila in dosarul „Trofeul calitatii” intrucat ISC nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil. Adrian Balaban-Grajdan a fost demis de la conducerea inspectoratului, iar procurorii DNA au inceput cercetarea in cazul lui pentru favorizarea infractorului.

In ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

author avatar
National
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger