AcasăNewsAdrian Nastase ar putea scapa de inchisoare

Adrian Nastase ar putea scapa de inchisoare

Avocatii lui Adrian Nastase vor depune o contestatie in anulare prin care spera sa obtina anularea pedepsei de doi ani de inchisoare. Acestia spera ca sentinta sa fie data in 30 de zile.

Adrian Nastase ar putea scapa de inchisoare dupa ce avocatii acestuia au decis sa depuna o contestatie in anulare, o cale extraordinara de atac, prin care incearca sa obtina anularea pedepsei de doi ani de inchisoare. Acestia solicita Tribunalului Bucuresti ca solicitarea de amanare a executarii pedepsei sa se judece in maxim 30 de zile, si nu pe data de 5 iulie, data stabilita initial.

„Se lucreaza asupra acestei modalitati, este o cale extraordinara de atac, care se foloseste numai pentru anumite motive prevazute de lege. Sunt mai multe elemente acolo. Echipa de avocati se concentreaza pe elementele legate de prescriptie si elementele legate de calitatea persoanei trimise in judecata vizavi de avizele ce trebuiau obtinute”, a spus Ion Cazacu, unul dintre avocatii fostului premier, citat de RTV.

Avocatii sustin ca faptele pentru care a fost condamnat Adrian Nastase s-au prescris, motiv pentru care acesta a fost condamnat pe nedrept. In plus, conform avocatilo, Adrian Nastase a fost trimit in judecata atat in calitate de presedinte PSD, cat si de Premier al Romaniei, insa fara a cere acceptul Parlamentului.

author avatar
Ionut Zgimbau
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger