AcasăNewsAdrian Nastase ar putea afla luni cat timp sta in spatele gratiilor

Adrian Nastase ar putea afla luni cat timp sta in spatele gratiilor

Adrian Nastase a aflat ca seful statului joaca dupa scenariul Aliantei D.A.

Cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Nastase in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”va fi luata in discutie, luni, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Ziua de 28 aprilie poate fi una decisiva pentru fostul premier al Romaniei. Procurorii cer un an in plus de pedeapsa pentru fostul premier din cauza numarului de actiuni.  Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase, a spus ca „doamna judecatoarea este cea care va hotari cat va fi sporul de pedeapsa”, spunand ca solictarea este una mare.

In plus, fostul premier spune ca vrea sa renunte la cetatenia romana, din cauza tergiversarii motivarii din dosarul Zambaccian. „Nu pot sa comentez. E normal sa fie suparat pentru ca de noua ani de zile este supus acestor pedepse. Nu poate sa inteleaga de ce se mai cere o prelungire a pedepselor”, a spus avocatul fostului premier.

Nastase a spus ca este un fel de moarte civila, pentru ca nu mai are ce sa faca pentru statul roman. Andrei Nastase a spus ca daca tatal sau va renunta la cetatenie si el ar face acelasi lucru.

Adrian Nastase a solicitat instantei ca, in cazul in care nici pana la termenul de astazi Tribunalul Bucuresti nu va primi motivarea, sa fie judecat pe minuta deciziei, potrivit adevarul.ro.

Adrian Nastase a fost condamnat, pe 6 ianuarie, la 4 ani de inchisoare cu executare pentru santaj si luare de mita. In dosarul „Trofeul calitatii”, Nastase a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie 2012, de catre Curtea Suprema la doi ani de inchisoare cu executare. Atunci, Nastase a fost gasit vinovat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. Pe 18 martie 2013 acesta a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Jilava unde a fost incarcerat.

author avatar
Andra Nesu
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger