AcasăNewsAdrian Nastase, abandonat de partid daca va fi condamnat!

Adrian Nastase, abandonat de partid daca va fi condamnat!

Mai multi lideri PSD se asteapta ca in perioada urmatoare unii dintre membrii marcanti ai partidului sa fie deferiti justitiei, printre acestia numarandu-se si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, in cazul caruia ICCJ ar putea pronunta, sustin surse PSD, o condamnare cu suspendare.

Liderii PSD au declarat ca, potrivit unor informatii din cercurile politice, se asteapta ca Adrian Nastase sa primeasca pe 7 decembrie, de la completul de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o sentinta de condamnare cu suspendare in dosarul cunoscut sub numele „Matusa Tamara”.

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspecteaza ca in primele luni ale anului 2012 si asupra altor cativa lideri centrali sa fie deschise de catre procurori dosare anticoruptie.

Potrivit surselor citate, daca informatiile despre o posibila sentinta cu condamnare in dosarul „Matusa Tamara” se adeveresc la pronuntarea de catre ICCJ, liderii PSD nu vor face „front comun” in jurul lui Adrian Nastase.

„Daca va fi condamnare, chiar si cu suspendare, nu mai avem cum sa facem zid in jurul lui. Cata vreme actiunea era inca la stadiul cercetarii penale sau al actiunii in instanta, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cand s-a pronuntat justitia nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru ca Nastase a fost indeajuns de abil sa duca acuzele procurorilor in derizoriu, iar instrumentarea a durat prea multi ani ca sa mai constituie ceva spectaculos. Dar ca sa iesim toti din conducerea PSD si sa spunem ca este nevinovat….”, a declarat unul dintre liderii PSD.

Statutul PSD prevede si posibilitatea autosuspendarii, in cazul in care membrul de partid in cauza este cercetat sau condamnat penal pentru infractiuni incompatibile cu functa detinuta in partid.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
265 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca e vorba de Nastase in mod special, caci toti politicienii sunt corupti pana in maduva oaselor. Politica si afaceri cu mainile curate nu exista. Dar se demonstreaza limpede ca, indiferent de regimul de domnie, Parchetul ramane un instrument in mana Puterii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger