AcasăNewsAdrian Nastase a renuntat la recursul impotriva executarii pedepsei cu inchisoare UPDATE

Adrian Nastase a renuntat la recursul impotriva executarii pedepsei cu inchisoare UPDATE

(foto: antena3.ro)

Fostul demnitar a fost audiat, miercuri, de Curtea de Apel in privinta cererii de amanare a pedepsei cu inchisoarea. Acesta a renuntat insa la plangere, returnadu-se la spitalul penitenciarului Jilava unde isi ispaseste pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru acte de coruptie.

(foto: antena3.ro)

UPDATE: Adrian Nastase, fost prim ministru al Romaniei, a ajuns, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat recursul facut de catre avocatii lui in legatura cu decizia Tribunalului Bucuresti de incarcerare imediata a fostului premier.

Sedinta a fost una scurta, dat fiind faptul ca acesta i-a anuntat de magistrati ca isi va retrage plangerea, decizia sa fiind una irevocabila. In urma anuntului fostul prim ministru a fost dus la penitenciarulJilava, loc unde isi ispaseste pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru acte de coruptie.

Referitor la decizia fostului demnitar, unul dintre avocatii sai a anuntat ca este imposibil ca Adrian Nastase sa se razgandeasca in privinta cererii.

„Nu e posibil ca Nastase sa se razgandeasca, renuntarea are caracter definitiv, e irevocabila in cauza respectiva. Dar asta nu-l impiedica insa pe cel interesat sa formuleze ulterior o noua cerere”, spus Gheorghe Mateut, unul dintre avocati, citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca, in schimb, va fi depusa o contestatie privind cele sase zile pe care Adrian Nastase le-a petrecut la Spitalul Floreasca, dupa tentativa de suicid.

Adrian Nastase, fost prim ministru al Romaniei, a ajuns, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se va judeca recursul facut de catre avocatii lui in legatura cu decizia Tribunalului Bucuresti de incarcerare imediata a fostului premier.

Acestia reclama faptul ca fostul demnitar ar fi suferit rani grave in urma tentativei sale de suicid, motiv pentru care nu ar fi sa ajunga dupa gratii, mai ales ca fostul premier era internat la Spitalul Floreasca unde primea ingrijirile medicale necesare.

Potrivit antena3.ro, la sosirea la Curtea de Apel, Adrian Nastase a anuntat ca se simte bine, fara a mai face si alte declaratii.

Fostul demnitar a fost adus de la penitenciarul Jilava, loc unde a fost transferat, in secret, de la penitenciarul Rahova. Inainte de a ajunge dupa gratii, din cauza tentativei de sinucidere, acesta a fost internat la spitalul Floreasca.

Adrian Nastase a incercat sa se impuste in data de 20 iunie, la cateva ore dupa ce magistratii de la Inalta Curge de Casatie si Justitie l-au condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”.

author avatar
Ionut Zgimbau
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger