AcasăNewsAdrian Nastase a iesit din inchisoare si a intrat in silenzio stampa:...

Adrian Nastase a iesit din inchisoare si a intrat in silenzio stampa: ”Vreau sa respir libertatea din afara”

”Toate bune. Ne auzim curand”. Acesta a fost mesajul pe care fostul premier Adrian Nastase l-a transmis opiniei publice in momentul in care a parasit Penitenciarul Jilava, unde a fost incarcerat timp de opt luni de zile.

Adrian Nastase, la iesirea din Penitenciarul Jilava

”Nu voi da declaratii sau interviuri pentru presa. Pentru cateva zile, imi voi folosi libertatea pentru a ma gandi la proiecte viitoare”, a anuntat Adrian Nastase pe blogul personal, la doar cateva minute dupa ce instanta a incuviintat eliberarea conditionata. Decizia a venit dupa o sedinta plina de contre intre procurori si fostul premier.

Dana Barb, sora fostului premier, sustine ca Romania l-a tradat pe fratele ei

”Unele argumente ale DNA sunt jenante. Nu exista o reglementare privind restrictionarea dreptului la libera exprimare. Este o premiera cand se invoca drept proba postarile de pe blogul meu. Curtea Constitutionala a decis in hotararea privind referendumul din vara ca presedintele poate exprima opinii. Sunt de acord cu asta. DNA cere pentru mine pedeapsa cu inchisoarea pentru ca am exprimat opinii pe blog. Eu mereu am spus ca sunt nevinovat”, a afirmat Nastase in sala de judecata, dupa ce procurorii l-au acuzat ca nu se ”caieste” de faptele sale.

Romania l-a tradat!

Dintre sustinatorii fostul premier, de departe s-a remarcat sora acestuia, Dana Barb, care a declarat ca familia ei a trait in teroare toata perioada aceasta. ”Romania l-a tradat pe Adrian Nastase. (…) Cea mai mare dezamagire este aceea ca romanii accepta sa traiasca precum niste rame si sa accepte nedreptatile care se fac in Justitie”, a afirmat Dana Barb. Totodata, aceasta si-a criticat fratele pentru faptul ca nu a dorit sa plece din tara, precizand ca va incerca in continuare sa-l convinga sa faca acest pas.

Pesedistii o dau pe dupa statut

Dupa saptamani bune in care au declarat ca-l asteapta pe Adrian Nastase sa revina in partid, social-democratii bat in retragere, invocand Legea partidelor politice si Statutul partidului. ”Adrian Nastase este partenerul nostru, este un om care a pus fundamentul acestui partid, dar reglementarile legale trebuie sa le respectam si noi ca partid social-democrat si toti colegii nostri.(…)  In momentul in care ai fost condamnat, iti pierzi calitatea de membru de partid, sunt lucruri foarte simple care, intr-un fel, il pun pe domnul Nastase intr-o postura defensiva. (…) Este o preocupare pentru noi, care suntem la guvernare. In momentul in care legea ii va permite, bineinteles ca va intra din nou in partid, va depune o cerere, colegii il vor sustine”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. ”Vom respecta Legea partidelor politice. O sa studiez si eu mai bine ca sa va spun care sunt interdictiile si in primul rand dupa cum se decide si in hotararea judecatoreasca”, a precizat, la randul sau, premierul Victor Ponta.

A mers la o clinica privata

Desi toata lumea astepta ca fostul premier sa mearga acasa, Adrian Nastase a facut o prima oprire la o clinica medicala privata, situata in apropiere de Piata Victoriei. Politicianul a fost insotit de fiul sau, Andrei Nastase.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger