AcasăNewsAdrian Nastase a “impuscat” doi ani in “trofeul Calitatii”

Adrian Nastase a “impuscat” doi ani in “trofeul Calitatii”

Informatiile referitoare la o iminenta condamnare a lui Adrian Nastase s-au confirmat: Curtea Suprema l-a “daruit”, ieri, pe fostul premier cu doi ani de inchisoare.

Adrian Nastase, obligat sa joace in rolul primului „peste mare” prins de Justitie

La inceputul toamnei, in septembrie 2011, “National” a aflat ca Nastase urmeaza sa fie condamnat, in decembrie, cu executare. Nu la doi, ci la 12 ani, se spunea atunci. N-a fost sa fie in decembrie, in dosarul “Matusa Tamara” (primul solutionat de completul de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie), ci in ianuarie, in speta numita “Trofeul calitatii”, si nu au fost 12, ci doar 2 ani. Cert este ca fostul premier pesedist este primul “peste mare” condamnat de Justitia mioritica. Nu definitiv, ce-i drept, din moment ce are dreptul la recurs, dar totusi condamnat, ceea ce reprezinta o premiera absoluta in domeniu. Sentinta completa mai include, pe langa cei doi ani de inchisoare cu executare, interzicerea exercitarii mai multor drepturi penntru o perioada de doi ani de zile si confiscarea sumei de 38.217,220 RON, bani “presupus obtinuti prin fapta penala comisa”. Concret, Nastase a fost acuzat de “folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase”.

In frunte cu condamnatul, pesedistii acuza: “dosar politic!”

La auzul sentintei, Adrian Nastase a dat vina pe Traian Basescu, “Este o incercare de a ma tine in afara vietii politice. Acesta a fost obiectivul lui Basescu din 2005. Am fost un adversar incomod”, si l-a acuzat pe Daniel Morar ca fost cel care a facut jocurile propriu-zise: “E clar ca Ionut Matei si Ioana Bogdan, fosta consiliera a lui Daniel Morar, care a fost promovata special pentru aceste procese, si-au facut datoria”. Varianta “dosar politic” a fost imbratisata si de liderii PSD. Victor Ponta: “Personal, sunt dezamagit de acest verdict. Cunosc dosarul si stiu cat de multe presiuni politice s-au facut in constructia sa. Sunt insa convins ca domnul Nastase va face recurs, si cu acest prilej isi va putea demonstra nevinovatia. Pana la un verdict definitiv, nu vreau sa comentez mai mult”. Liviu Dragnea: “Eu sunt foarte afectat, foarte dezamagit si sper din tot sufletul la recurs sa isi dovedeasca nevinovatia. Am fost convins ca va fi achitat. Adrian Nastase ramane acelasi lider politic”. Politic, nepolitic, cert este ca Puterea se poate lauda acum, la UE, cu un fost premier trimis la racoare, pe post de prima victima serioasa sacrificata pe altarul anticoruptiei.

Justitia a dat de gustul “pestilor grasi

Dupa ce au spart gheata cu Nastase, magistratii par tentati sa repete figura si cu alti clienti de soi politic, ajunsi in instante. Si spunem asta pentru ca, mai nou, se zvoneste ca si dosarul „Posta Romana” se va lasa cu condamnari. Concret, se spune ca Maricel Pacuraru (acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice) si Mihai Toader (acuzat de participare la incheierea unor polite de asigurari de viata fictive pentru salariatii Postei Romane, contra unor comisioane in valoare totala de 6.781.465 lei) vor primi cate sapte ani de inchisoare. Ultimul pe lista neagra este primarul Gheorghe Falca, bine cotat si el la bursa condamnarilor de sezon, oricit ar fi de pedelist. Nu de alta, dar si despre el se spune ca va fi condamnat, in procesul in care este acuzat de luare de mita in schimbul facilitarii obtinerii, de la Consiliul Local, la un pret subevaluat, a unui teren situat in centrul Aradului.

[poll id=”187″]

author avatar
Simona Badulescu
445 afisari

4 COMENTARII

  1. Deşi toate firmele lui REMUS TRUICĂ din România sunt fără profit sau inactive, FOSTUL ŞEF DE CABINET AL PREMIERULUI ADRIAN NĂSTASE este multimilionar. Afacerile lui din străinătate sunt strict secret. Nu apare în topul celor mai bogaţi români, dar este proprietarul unui domeniu rezidenţial, are o colecţie auto impresionantă, iahturi şi apartamente în Monte Carlo şi Caraibe.CE ZICE BOMBONEL DE ACEST CAZ spre exemplu si sa nu luam toate cazurile de achizitii publice din Romania de la care a luat 10%(zeciuiala) pe timpul cand era premier prin intermediari chiar si al generalilor de armata, vezi OPREA G. etc…..

  2. unu care fura o gaina face puscarie un politician condamnat este o sentinta politica .Astia ne fura de 20 de ani toti hoti si corupti

  3. Cimpanzeul de Ponta sa dea un exemplu de presiune politica la dosarele de spaga ale lui Nastase.Dar nu are decat vorbarie goala. Daca era cinstit nu ar fi existat nici un dosar sau acuzatie la adresa Bombonel. Asa ca trebuie o rectificare ,in loc de 2 ani , minim 12 ani. De unde a strans atata avere ???? Cu ce bani stau copii sai prin strainatate ?? La zdup cu el

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger