AcasăNewsAdrian Mlădinoiu, omul lui Dragnea, umilit de Narcis Neaga, şeful de la...

Adrian Mlădinoiu, omul lui Dragnea, umilit de Narcis Neaga, şeful de la CNAIR

Narcis Stefan Neaga

 

Frământările din interiorul PSD şi jocurile subterane de putere care îl au ca ţintă pe Liviu Dragnea îşi fac simţită prezenţa şi în activitatea marilor companii de stat. Un dezagreabil exemplu în acest sens e oferit de Narcis Neaga, directorul general al CNAIR care nu pierde niciun prilej pentru a-l umili şi a-l minimiza pe preşedintele PSD, prin intermediul oamenilor de încredere ai acestuia.

Narcis Stefan Neaga

Dragnea, cel care de altfel a fost de acord ca Neaga să revină în aceasta primavară în funcţia de director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, îl avea numit în Consiliul de Administraţie al CNAIR pe Adrian Mladinoiu, copilul său de suflet, actualmente secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. De momentul în care Narcis Neaga a fost repus în funcţia de director general al CNAIR, Mlădinoiu – în calitatea sa de membru al CA al CNAIR este în permanenţă şicanat şi umilit de Neaga, fiind mai mereu pus în situaţia să semneze documentele pe care şeful de Drumuri i le aruncă în faţă cerându-i să le semneze fără prea multe explicaţii.  Iar în situaţiile în care Mlădinoiu, pe bună dreptate cere explicaţii despre documentele pe care semnează, Neaga răspunde cu impertinenţa care îl caracterizează: ” Eu nu dau nimănui explicaţii, nici vouă celor din CA, nici ministrului, nici lui Dragnea, eu cel mult răspund direct la Palatul Victoria sau la Comisia Europeana.” . Mai mult, surse bine informate din interiorul CNAIR spun că în momentul în care Neaga înghesuie pe masa CA-ului zeci de contracte de atribuiri directe către prietenii săi şi ai altor membrii marcanţi ai PSD, asfaltatori români şi străini (Gecor- firma lui George Cuşă, finul lui Nicolae Bădălău, baronul de Giurgiu, Porr Construct, Aktor, Copisa şi Viarom) şi membrii Consiliului de Administraţiei al CNAIR în frunte cu Mladinoiu cer explicaţii de ce sunt necesare atâtea atribuiri directe şi de ce mereu se fac doar către aceaişi asfaltatori, Neaga le ranjeşte superior şi le spune: ”Eu nu vă dau vouă raportul, eu dau raportul în alte părţi, nu uitaţi, eu sunt directorul general, voi sunteţi doar membrii ai CA!”.

Reamintim că Narcis Ştefan Neaga a mai fost director general al CNAIR, timp de doi ani şi jumatate şi în perioada mandatului de premier al lui Victor Ponta, fiind un apropiat al acestuia. În acea perioada, Neaga şi-a trecut în CV ”performanţa” de fi prabusit un tronson de autostradă abia construit: lotul 3, Sibiu-Oraştie. În mod absolut bizar, în aceasta primăvara, Narcis Neaga a fost repus în funcţia pe care a deţinut-o şi în perioada Guvernului Ponta. De ce a fost de acord Liviu Dragnea ca „groparul” autostrăzilor să revină la ”locul crimei”, este de neînţeles. Şi mai ales cum de acceptă preşedintele PSD, ca, din nou CNAIR, sub stăpânirea lui Narcis Neaga, să redevină stat în stat şi ca oamenii trimişi acolo de Dragnea să fie trataţi ca nişte slugi ale sibianului care conduce CNAIR- compania de stat cu cel mai mare buget din România- aproximativ 2 miliarde de euro anual. Al cui e de fapt, Narcis Neaga şi ale cui interese le serveşte, căci pe ale lui Dragnea sau pe cele ale României în niciun caz nu le seveşte!?

author avatar
Andrei Coman
2.247 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger