AcasăNewsAdrian Marinescu, medic la "Matei Balș", a dezvăluit care ar putea fi...

Adrian Marinescu, medic la „Matei Balș”, a dezvăluit care ar putea fi cauzele tragediei: „Am fost de gardă cu o noapte înainte și …”

adrian-marinescu Adrian Marinescu, medic la "Matei Balș", a dezvăluit care ar putea fi cauzele tragediei: "Am fost de gardă cu o noapte înainte și ..."

Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balș”, a declarat că în noaptea dinaintea incendiului a fost de gardă și că în saloane nu era frig, dar „temperatura nu era de confort”.

Doctorul a precizat că personal a refuzat ori de câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, însă e greu de spus dacă în acea noapte erau astfel de aparate în pavilionul care a ars.

Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Întrebat dacă rudele pacienților au adus aeroterme care funcționau în noaptea incendiului, acesta a replicat: „Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus”.

„Orice scânteie poate să ducă la un astfel de lucru”

În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentreză pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic?

Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare.

Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate„, a spus Adrian Marinescu, sâmbătă seară, la postul Antena 3.

Personalul medical intră des în saloane

Adrian Marinesc a spus că personalul medical intră des în saloane și că există proceduri de aerisire a încăperilor.

La intervale scurte de timp, cineva intră, se face aerisirea. Când e frig e destul de greu să aerisești pentru o perioadă lungă și atunci evident că va crește concentrația de oxigen”, a adăugat medicul.

De asemenea, „dacă masca de oxigen e lăsată alături când funcționează, crește concentrația de oxigen în cameră”, a explicat acesta.

author avatar
Andrei Ștefan
652 afisari

3 COMENTARII

  1. pt d ta ca sanatos nu era de confort pt bolnavi era frig bocna !!!!!!medicii televizionisti sunt tradatorii pacientilor !!!!!!

  2. Era frig ? Sa intrebam pe Nicusor-Frigusor? Sau pe managerul spitalului ?
    Mor oameni cu zile de frig in spitale? A inviat ceausescu si nu am aflat ?
    Cine e de vina aici ?

  3. Tovarășu Doctor întotdeauna vorbește frumos, probabil nu vrea să deranjeze SStemul, iar de Mucusor Dan sper și mi doresc la 1 August sa si dea demisia, este depășit TOTAL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger