AcasăNewsAdrian Duicu, 12 capete de acuzare

Adrian Duicu, 12 capete de acuzare

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis, ieri, in judecata de catre DNA, el fiind acuzat de mai multe infractiuni de coruptie.

Adrian Duicu va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti

Potrivit DNA, Adrian Duicu va fi judecat pentru: trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite; doua infractiuni de dare de mita; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite; trafic de influenta; primire de foloase necuvenite si doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia. In acelasi dosar au fost trimise in judecata mai multe persoane, printre care si realizatorul TV Andrei Badin, acuzat de luare de mita.

Influentul Duicu

Alaturi de Duicu vor mai fi judecate si alte persoane, printre care si  Constantin Stefan Ponea, fost sef al IPJ Mehedinti. Conform rechizitoriului, in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat fata de Stefan Ponea, cand acesta din urma era inspector sef al IPJ Mehedinti, faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte). Totodata, Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta, pentru a-i determina pe functionarii publici sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu.

 

author avatar
National
462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger