AcasăNewsAdoptarea noului Cod rutier, amanata

Adoptarea noului Cod rutier, amanata

Executivul a amanat adoptarea noului Cod rutier, care intrase in dezbaterea Guvernului in sedinta de miercuri.

Decizia a fost anuntata de surse oficiale, pentru Mediafax, preluat de realitatea.net. Marti, ministrul de Interne Radu Stroe anuntase ca proiectul legislativ va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat în şedinţa de Guvern din 2 octombrie. Conform noii legi, amenda maxima pentru soferi va fi de 9.600 de lei, in timp ce abaterile majore pot fi sanctionate cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de doi ani.

Principalele modificari ale proiectului Noului Cod Rutier prevad, printre altele, ca soferii care nu opresc la trecerile la nivel cu calea ferata – daca sunt bariere sau semibariere coborate, circula pe contrasens, sau cu o viteza ce depaseste viteza maxima legala cu mai mult de 60 km/h – risca sa ramana fara permis timp de 180 de zile (sase luni) si sa primeasca intre 21 si 50 de puncte amenda.

De asemenea, in proiectul NOULUI COD RUTIER supus dezbaterii publice clasele de amenzi se modifica, dupa cum urmeaza: clasa I prevede 2 sau 3 puncte-amenda; clasa a II-a—4 sau 5 puncte-amenda; clasa a III-a—de la 6 la 8 puncte-amenda; clasa a IV-a—de la 9 la 20 puncte-amenda; clasa a V-a—de la 21 la 50 puncte-amenda si clasa a VI-a—de la 51 la 120 puncte-amenda, in conditiile in care punctul-amenda constituie 10% din valoarea salariului minim pe economie (80 de lei). Astfel, amenda maxima pentru conducatorii auto indisciplinati ar putea fi de 9.600 de lei, fata de 16.000, cat a fost stabilita in varianta anterioara a CODULUI RUTIER.

Cititi si: Noul Cod Rutier, adoptat prin Ordonanta de Guvern

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger