AcasăNewsAdolescente transformate în sclave de asistenții maternali. Ce le puneau să facă...

Adolescente transformate în sclave de asistenții maternali. Ce le puneau să facă – VIDEO

asistenti maternaliAdolescente transformate în sclave de asistenții maternali. Ce le puneau să facă - VIDEO

Caz grav în județul Timiș. Mai multe adolescente au fost transformate în sclave, chiar de părinții care le primiseră în plasament.

Acestea erau și agresate fizic de asistenții maternali. Situația a fost descoperită de polițiștii DIICOT. Asistenții așa-zis „maternali” dau explicații acum în fața procurorilor pentru trafic de minori.

Fetele erau forțate să muncească la ferma asistenților maternali

Patru fete cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au fost forțate să muncească din greu la ferma familiei care le luase în plasament.

Asistenții maternali, soț și soție, alături de fiica lor, naturală, au fost săltați de mascați miercuri dimineață, fiind duși la audieri la sediul DIICOT.

„La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza județului Timiş într-un caz de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare un număr de trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia”, au transmis Poliția și DIICOT.

author avatar
Andreea Vlad
536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger